Baby - Peuter

Slaapfouten

Als ouder zijnde wil je natuurlijk het allerliefste dat je baby heerlijk, gemakkelijk en diep slaapt. Soms lukt dat echter niet en probeer je als ouder van alles te verzinnen om je kindje beter te laten slapen. Vandaag hebben wij het over 'slaapfouten' oftewel fouten die ouders maken om hun kindje in slaap te brengen.

Leer meer

Verse tomatensoep voor je baby (vanaf 8 maanden)

Verse tomatensoep is makkelijk zelf te maken als je de juiste ingrediënten in huis hebt. De kwaliteit van de tomaten is eigenlijk het belangrijkst. Neem dus rijpe en smaakvolle tomaten zoals trostomaten of pomodori.

Leer meer

Aardappel versus zoete aardappel (gastblog)

Dacht je dat een baby van een half jaar oud nog geen culinaire voorkeur heeft? Mooi wel. Tot voor kort deden tweeling Amy en Maisie hun mond open voor alles wat op het lepeltje hun kant op kwam, maar daar kwam heel plotseling een einde aan toen ik vorige week iets nieuws probeerde…

Leer meer

Gezonde snacks voor je dreumes

De periode waarin je kindje alleen maar melk nodig had, is voorbij. Vanaf dat je kindje 6 maanden was, ben je vast voedsel gaan introduceren. Misschien heb je zelfs wel de Rapley Methode gebruikt waar we eerder over schreven en velen van jullie zo enthousiast op reageerden. Nu je baby een dreumes is, kun je hem snacks gaan geven. En dan natuurlijk wel het liefst gezonde snacks. Vandaag geven wij je wat tips om makkelijke en gezonde snacks aan je kindje te geven.

Leer meer

Fingerfood

Is je kindje in de 'zelf doen' fase beland? Begin dan met het aanbieden van 'fingerfood' zodat hij zelf verschillende hapjes kan proeven. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kindje!

Leer meer

Recepten voor de eerste hapjes met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Je kindje gaat beginnen met de eerste hapjes! Hoe kun je hier het beste mee beginnen en met welk voedsel? Om je op weg te helpen hebben wij hebben een aantal recepten in combinatie met Kabrita geitenmelk babyvoeding voor je opgesteld.

Leer meer

Maak je eigen babyvoeding

Natuurlijk kun je prima kant-en-klare babyvoeding in potjes kopen, maar het is hartstikke leuk en eenvoudig om zelf voeding te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens kraakvers, goedkoop en blijven de smaken optimaal bewaard. Vandaag het recept van een stamppotje met vis!

Leer meer

Gezonde tussendoortjes

Het verstrekken van gezonde traktaties en tussendoortjes tussen de maaltijden geeft je peuter extra energie waardoor ze het beste uit elke dag kan halen. Geef de traktaties op vaste tijden, en bij voorkeur aan de tafel. Het tussendoortje hoeft niet alleen leuk en lekker te zijn, het is ook een geweldige manier om je kleintje wat extra vitamines en mineralen te geven. Er zijn tal van gezonde alternatieven die je jouw peuter kan geven.

Leer meer

Tips bij warm weer

Wist je dat baby's niet goed tegen warmte kunnen? Vandaag geven wij je tips hoe je je baby koel kunt houden tijdens tropische temperaturen!

Leer meer

Tips om je kleintje beter te laten slapen bij warm weer

Eindelijk, zomer! We hebben er lang op moeten wachten, maar na alle regen laat de zomerse zon zich eindelijk zien. Het warme weer heeft echter ook wat nadelen; doordat het ’s avonds amper afkoelt, slaap je ook slechter. En niet alleen jij, maar ook de kids! Vandaag delen we enkele tips om ervoor te zorgen dat je kindje goed in slaap valt bij warm weer.

Leer meer

Hoe ziet het slaapritme van je baby eruit?

Slapen is heel belangrijk. Belangrijk voor het nemen van rust, maar ook voor de ontwikkeling van je baby. Je baby moet namelijk een eigen slaapritme ontwikkelen. Hoeveel slaap heeft je baby nodig en hoe ziet deze ontwikkeling eruit?

Leer meer

Hoera, 1 jaar

Op de dag af twaalf maanden geleden hield je je baby voor het eerst vast, bewonderde je de piepkleine handjes, voetjes, het schattige gezichtje en kleine lijfje. Inmiddels heeft je kindje alle seizoenen al een keer meegemaakt, kan hij kruipen, zitten, vaste voeding eten en waarschijnlijk heel hard lachen. De hoogste tijd voor een spectaculair verjaardagsfeest!

Leer meer

Mandje

Subtotaal