Baby - Peuter

Oranje ontlasting bij je baby: dit kan het betekenen

Oranje poep is misschien niet iets wat je verwacht als je de luier van je baby openvouwt. Toch is oranje ontlasting meestal geen reden tot bezorgdheid. Naarmate je kindje ontwikkelt, verandert immers ook de kleur, geur en consistentie van de luierinhoud. Maar waardoor ontstaat oranje ontlasting en wat betekent het?

Lees meer

Babypoep: wat betekent de zwarte ontlasting van je kindje ?

Vlak na de geboorte begroet je baby de wereld met z’n eerste ontlasting. Deze ontlasting is zwart van kleur en wordt ook wel meconium genoemd. Meconium heeft een plakkerige, teerachtige structuur en is geurloos. Niet bepaald wat je verwacht bij een poepluier!

Lees meer

Groene ontlasting bij je baby: dit kan er aan de hand zijn

Als je nietsvermoedend de luier van je baby openvouwt en daar groene ontlasting aantreft, schrik je misschien wel even. Toch is groene poep meestal geen reden tot bezorgdheid. Van bijna zwart tot licht gekleurd: groene ontlasting komt bij baby’s regelmatig voor.

Lees meer

Slaapfouten

Als ouder zijnde wil je natuurlijk het allerliefste dat je baby heerlijk, gemakkelijk en diep slaapt. Soms lukt dat echter niet en probeer je als ouder van alles te verzinnen om je kindje beter te laten slapen. Vandaag hebben wij het over 'slaapfouten' oftewel fouten die ouders maken om hun kindje in slaap te brengen.

Lees meer

Verse tomatensoep voor je baby (vanaf 8 maanden)

Verse tomatensoep is makkelijk zelf te maken als je de juiste ingrediënten in huis hebt. De kwaliteit van de tomaten is eigenlijk het belangrijkst. Neem dus rijpe en smaakvolle tomaten zoals trostomaten of pomodori.

Lees meer

Aardappel versus zoete aardappel (gastblog)

Dacht je dat een baby van een half jaar oud nog geen culinaire voorkeur heeft? Mooi wel. Tot voor kort deden tweeling Amy en Maisie hun mond open voor alles wat op het lepeltje hun kant op kwam, maar daar kwam heel plotseling een einde aan toen ik vorige week iets nieuws probeerde…

Lees meer

Gezonde snacks voor je dreumes

De periode waarin je kindje alleen maar melk nodig had, is voorbij. Vanaf dat je kindje 6 maanden was, ben je vast voedsel gaan introduceren. Misschien heb je zelfs wel de Rapley Methode gebruikt waar we eerder over schreven en velen van jullie zo enthousiast op reageerden. Nu je baby een dreumes is, kun je hem snacks gaan geven. En dan natuurlijk wel het liefst gezonde snacks. Vandaag geven wij je wat tips om makkelijke en gezonde snacks aan je kindje te geven.

Lees meer

Fingerfood

Is je kindje in de 'zelf doen' fase beland? Begin dan met het aanbieden van 'fingerfood' zodat hij zelf verschillende hapjes kan proeven. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kindje!

Lees meer

Recepten voor de eerste hapjes met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Je kindje gaat beginnen met de eerste hapjes! Hoe kun je hier het beste mee beginnen en met welk voedsel? Om je op weg te helpen hebben wij hebben een aantal recepten in combinatie met Kabrita geitenmelk babyvoeding voor je opgesteld.

Lees meer

Maak je eigen babyvoeding

Natuurlijk kun je prima kant-en-klare babyvoeding in potjes kopen, maar het is hartstikke leuk en eenvoudig om zelf voeding te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens kraakvers, goedkoop en blijven de smaken optimaal bewaard. Vandaag het recept van een stamppotje met vis!

Lees meer

Gezonde tussendoortjes

Het verstrekken van gezonde traktaties en tussendoortjes tussen de maaltijden geeft je peuter extra energie waardoor ze het beste uit elke dag kan halen. Geef de traktaties op vaste tijden, en bij voorkeur aan de tafel. Het tussendoortje hoeft niet alleen leuk en lekker te zijn, het is ook een geweldige manier om je kleintje wat extra vitamines en mineralen te geven. Er zijn tal van gezonde alternatieven die je jouw peuter kan geven.

Lees meer

Tips bij warm weer

Wist je dat baby's niet goed tegen warmte kunnen? Vandaag geven wij je tips hoe je je baby koel kunt houden tijdens tropische temperaturen!

Lees meer

Mandje

Subtotaal