Baby - Recept

Verse tomatensoep voor je baby (vanaf 8 maanden)

Verse tomatensoep is makkelijk zelf te maken als je de juiste ingrediënten in huis hebt. De kwaliteit van de tomaten is eigenlijk het belangrijkst. Neem dus rijpe en smaakvolle tomaten zoals trostomaten of pomodori.

Lees meer

Spinazie met kip

We weten over het algemeen wel dat spinazie boordevol ijzer zit, maar deze groente zorgt ook voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de opbouw van spieren!

Lees meer

Van melk naar mee-eten

De eerste zes maanden uit het leven van je baby, bestaat de voeding uitsluitend uit melk. De zes maanden die hierop volgen zal er een hoop veranderen in het voedingspatroon van je baby.

Lees meer

Gezonde snacks voor je dreumes

De periode waarin je kindje alleen maar melk nodig had, is voorbij. Vanaf dat je kindje 6 maanden was, ben je vast voedsel gaan introduceren. Misschien heb je zelfs wel de Rapley Methode gebruikt waar we eerder over schreven en velen van jullie zo enthousiast op reageerden. Nu je baby een dreumes is, kun je hem snacks gaan geven. En dan natuurlijk wel het liefst gezonde snacks. Vandaag geven wij je wat tips om makkelijke en gezonde snacks aan je kindje te geven.

Lees meer

Fingerfood

Is je kindje in de 'zelf doen' fase beland? Begin dan met het aanbieden van 'fingerfood' zodat hij zelf verschillende hapjes kan proeven. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kindje!

Lees meer

Maak je eigen babyvoeding

Natuurlijk kun je prima kant-en-klare babyvoeding in potjes kopen, maar het is hartstikke leuk en eenvoudig om zelf voeding te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens kraakvers, goedkoop en blijven de smaken optimaal bewaard. Vandaag het recept van een stamppotje met vis!

Lees meer

Rijstepap met geitenmelk - Recept voor je baby

Rijstepap kun je ook maken met geitenmelk! Veel ouders geven hun baby ’s avonds voor het slapen gaan, of juist ’s ochtends een papflesje. Ook zou je het broodje van je kind (> 6 maanden) kunnen afwisselen met een bordje rijstepap. Omdat gewone geitenmelk voor kinderen jonger dan 1 jaar nog niet wordt aanbevolen, kun je rijstepap maken met Kabrita opvolgmelk van geitenmelk. En omdat je met pap goed kunt experimenteren, hebben we ook een aantal lekkere variatietips voor je op een rijtje gezet!

Lees meer

4 x populaire fruithapjes die je zelf kan maken!

Is jouw kleintje ook zo gek op fruithapjes? Dan zullen deze 4 recepten zeker in de smaak vallen! Gezond, lekker én makkelijk om te maken; daar houden mama’s wel van!

Lees meer

Mandje

Subtotaal