Sinterklaas recept: Chocolade mousse
Laat je kleintje smullen in de decembermaand met deze heerlijke geitenmelk chocolade mousse.
Ingrediënten chocolade mousse:
- 200 ml Kabrita opvolgmelk (of een vergelijkbaar product)
- 100 gram pure chocolade (70% cacao)
- 2 eetlepels cacaopoeder
- Een snufje zout
- Optioneel: slagroom en voor garnering
Instructies chocolade mousse:
- Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie (in een hittebestendige kom boven een pan met een beetje kokend water). Roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Voeg de cacaopoeder en een snufje zout toe aan de gesmolten chocolade en meng goed tot alles goed gecombineerd is.
- Voeg langzaam de Kabrita opvolgmelk toe aan het chocolademengsel terwijl je continu roert. Zorg ervoor dat het mengsel goed gemengd is en een gladde textuur heeft.
- Verdeel de chocolademousse over kleine kommetjes of glaasjes en zet deze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Je kunt ook een toefje slagroom toevoegen voor extra feestelijkheid.
Dit recept maakt een heerlijke en feestelijke traktatie voor jonge kinderen tijdens Sinterklaas. Het gebruik van geitenmelk zorgt voor een milde smaak!