Baby

Hoe lang mag een baby slapen zonder voeding?

Voeding en slaap zijn belangrijk voor je baby. Je kindje moet voldoende drinken om te groeien, maar heeft ook genoeg slaap nodig om uit te rusten en zich te ontwikkelen. Maar wat als je baby net lekker slaapt terwijl het eigenlijk tijd is voor een voeding? Moet je je baby dan wakker maken voor een fles of toch door laten slapen?

Lees meer

Hongersignalen bij baby’s

Baby’s die honger hebben, huilen. Maar wist je dat je kindje daarvoor al via andere signalen laat weten dat hij honger heeft? Als je de hongersignalen van je kindje leert herkennen, kun je sneller reageren op de voedingsbehoefte van je baby.

Lees meer

Clusteren bij opvolg- en peutermelk.

Is je kindje op een bepaald moment van de dag onrustig, huilt hij veel en wil hij vaak drinken? Grote kans dat je kindje aan het clusteren is. Clusteren is heel normaal voor baby’s die borstvoeding krijgen. Maar ook baby’s die flesvoeding krijgen, kunnen clustergedrag vertonen. Waar komt clusteren precies vandaan en hoe kun je er het beste mee omgaan?

Lees meer

Oranje ontlasting bij je baby: dit kan het betekenen

Oranje poep is misschien niet iets wat je verwacht als je de luier van je baby openvouwt. Toch is oranje ontlasting meestal geen reden tot bezorgdheid. Naarmate je kindje ontwikkelt, verandert immers ook de kleur, geur en consistentie van de luierinhoud. Maar waardoor ontstaat oranje ontlasting en wat betekent het?

Lees meer

Babypoep: wat betekent de zwarte ontlasting van je kindje ?

Vlak na de geboorte begroet je baby de wereld met z’n eerste ontlasting. Deze ontlasting is zwart van kleur en wordt ook wel meconium genoemd. Meconium heeft een plakkerige, teerachtige structuur en is geurloos. Niet bepaald wat je verwacht bij een poepluier!

Lees meer

Groene ontlasting bij je baby: dit kan er aan de hand zijn

Als je nietsvermoedend de luier van je baby openvouwt en daar groene ontlasting aantreft, schrik je misschien wel even. Toch is groene poep meestal geen reden tot bezorgdheid. Van bijna zwart tot licht gekleurd: groene ontlasting komt bij baby’s regelmatig voor.

Lees meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 8 maanden

Met 8 maanden begint het eetpatroon van je baby steeds meer te lijken op dat van jou. Vaste voeding vervangt vaker de fles- of borstvoeding en zijn menu breidt zich verder uit. Hoe kan je het voedingsschema van je baby van 8 maanden invullen?

Lees meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 7 maanden

Wanneer je baby 7 maanden oud is, kan je af en toe grovere stukjes voeding toevoegen aan zijn voedingsschema. Ook bouw je langzaam de borst- of flesvoeding af en breid je de vaste voedingen uit. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Lees meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 6 maanden

Als je baby 6 maanden is, is het nodig om je kindje naast borst- of opvolgmelk vast voedsel te geven. De darmen van je kindje op deze leeftijd zijn al meer gewend aan vast voedsel door de oefenhapjes (4 tot 6 maanden). Het is tevens belangrijk dat je kindje vanaf deze leeftijd langzamerhand kleine slokjes water of lichte thee (zonder suiker of honing) leert drinken uit een beker.

Lees meer

Wat is hypoallergene flesvoeding?

Met een bewezen koemelkallergie moeten koemelk en flesvoeding op basis van koemelk vermeden worden. In dat geval kunnen baby’s wel hypoallergene flesvoeding, op basis van sterk gehydrolyseerd (wei) eiwithydrolystaat verdragen
Lees meer

6 tips bij een huilende baby

De manier voor baby's om zich uit te drukken is door te huilen. Heeft je kindje het koud, heeft hij honger, voelt hij zich onbehagelijk of is hij moe, door te huilen kan hij aangeven dat hij gehoord wenst te worden.

Lees meer

Mandje

Subtotaal