Geitenmelk babyvoeding.

Geitenmelk babyvoeding.

Waarom kan flesvoeding op basis van geitenmelk een interessante optie? Lees meer…

Geitenmelk, een milde en voedzame optie

Of je nu net geboren bent, of al een paar jaartjes meedraait; iedereen heeft de juiste balans aan voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en maximaal te genieten van het leven! Borstvoeding is de beste start voor je kindje maar als je wilt overstappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding dan biedt Kabrita opvolgmelk en peutermelk op basis van geitenmelk.

Daarnaast hebben wij onze producten met uiterste zorg samengesteld en ingrediënten toegevoegd* om jouw kleine een goede start in het leven te geven. Dit doen we aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten.

*Zoals alle opvolgmelk

Leer meer over geitenmelk

Geitenmelk, een milde en voedzame optie

Koemelkallergie en lactose-intolerantie

Ongeveer 2-3% van de kinderen onder de zes jaar is allergisch voor koemelk. Dit houdt in dat er een immuunsysteemreactie plaatsvindt op de eiwitten in koemelk. Deskundigen geloven dat in zo’n geval vooral het αs1-caseïne eiwit boosdoener is. Ondanks dat er in geitenmelk veel minder αs1-caseïne eiwit aanwezig is, bestaat er nog steeds een grote kans op een reactie. Van lactose-intolerantie wordt gesproken als het lichaam de melksuikers die van nature in dierlijke melksoorten voorkomen niet kan verwerken. Dit geldt ook voor de melksuikers in moedermelk en geitenmelk. Deze aandoening is zeldzaam en vaak erfelijk bepaald. Een kind komt in de regel pas op latere leeftijd in aanraking met lactose-intolerantie.

Wil je weten of je kind te maken heeft met een koemelkallergie? Raadpleeg dan altijd een arts. Ook voor het vaststellen van lactose-intolerantie moet een arts geraadpleegd worden. Het is dus een misvatting om te denken dat geitenmelk de oplossing is, wanneer je kind kampt met een medisch vastgestelde koemelkallergie of lactose-intolerantie. 

Lees onze blog

Koemelkallergie en lactose-intolerantie

Mandje

Subtotaal