5 feiten en fabels over geitenmelk voor je baby

5 feiten en fabels over geitenmelk voor je baby

“Geitenmelk flesvoeding is geschikt bij koemelkallergie”, “geitenmelk flesvoeding heeft een sterke geur en smaak”, zo kunnen we nog wel even door gaan. Er wordt van alles over geitenmelk flesvoeding gezegd, maar wat is nou waar en wat niet? We hebben voor jou de feiten en fabels op een rij gezet!

Geitenmelk flesvoeding is geschikt bij koemelkallergie

Fabel. Veel mensen verwachten dat geitenmelk een geschikt alternatief is voor mensen met een koemelkallergie, maar het tegendeel is waar. Bij een koemelkallergie vindt er in het lichaam een immuunsysteem reactie plaats op een bepaald soort eiwitten in koemelk. Veel deskundigen denken dat αs1-caseïne eiwitten deze allergische reactie veroorzaken. Geitenmelk bevat weliswaar een relatief lage hoeveelheid van deze eiwitten, maar hierdoor blijft er nog steeds een grote kans op een allergische kruisreactie bestaan. Gelukkig komt een medisch vastgestelde koemelkallergie relatief weinig voor, zeker in vergelijking met de mensen die overgevoelig zijn voor koemelk. Deze mensen hebben moeite om de eiwitten in koemelk te verteren en daarom kan geitenmelk voor deze groep mogelijk wel een geschikt alternatief zijn.

Geitenmelk flesvoeding bevat alle wettelijke verplichte voedingsstoffen

Feit. In de Europese wet is vastgelegd welke voedingsstoffen er in flesvoeding moet zitten. Per stof wordt volgens de wet aangegeven wat de maximale en de minimale hoeveelheid moet zijn. Naast deze wettelijke verplichte voedingsstoffen mogen fabrikanten wel extra ingrediënten toevoegen, als deze zijn goedgekeurd nadat de veiligheid en voordelen wetenschappelijk zijn aangetoond.

Geitenmelk flesvoeding heeft een sterke geur en smaak

Fabel. Sommige mensen zijn bang dat geitenmelk flesvoeding een sterke geur en smaak heeft, vergelijkbaar met geitenkaas. De geur/smaak wordt vooral bepaald door de vetten en deze worden in Kabrita geitenmelk flesvoeding vervangen door een mix van plantaardige oliën. De geur en smaak van Kabrita geitenmelk flesvoeding is dan ook vergelijkbaar met de geur en smaak van flesvoedingen op basis van koemelk.

Geitenmelk flesvoeding bevat te weinig foliumzuur

Fabel. De van nature aanwezige hoeveelheid foliumzuur in geitenmelk wordt aangevuld in geitenmelk flesvoeding om aan de wettelijke verplichte hoeveelheid foliumzuur te voldoen. Je kunt er dus gerust op zijn dat je baby voldoende foliumzuur binnenkrijgt.

Kabrita geitenmelk flesvoeding wordt volledig in Nederland geproduceerd

Feit. Kabrita geitenmelk flesvoeding wordt gemaakt van de beste kwaliteit Nederlandse geitenmelk. Deze geitenmelk wordt geleverd door een vaste groep van 55 Nederlandse geitenhouders. Deze geitenhouders werken volgens strikte richtlijnen om zo de kwaliteit van de melk en het welzijn van de dieren te garanderen.

Kabrita flesvoeding van geitenmelk

Wist je dat er wereldwijd meer geitenmelk wordt gedronken dan koemelk? In Nederland is dat zeker anders! Kabrita flesvoeding is een standaard flesvoeding, op basis van geitenmelk. Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor flesvoeding. Kabrita opvolgmelk en Peutermelk brengen de mildheid van Nederlandse geitenmelk samen met waardevolle ingrediënten zoals DHA Omega-3 vetzuren en GOS voedingsvezels. Dat maakt Kabrita een geschikte keuze voor baby's en peuters.

Mandje

Subtotaal