Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Onze geschiedenis

Kabrita is onderdeel van de Ausnutria groep.

Ausnutria produceert en verkoopt flesvoeding, op basis van zowel geitenmelk als biologische koemelk, onder de merknamen Kabrita en Neolac. Naast flesvoeding biedt ons merk Kabrita ook andere geitenmelkproducten voor opgroeiende kinderen, zoals papjes en knabbels. Tevens bedienen wij de zakelijke markt met onder andere private label productie van flesvoeding en de productie en verkoop van zuivel-ingrediënten.

100 jaar ervaring

Onze klanten kunnen vertrouwen op onze expertise op basis van ruim 100 jaar ervaring in de zuivelindustrie en hoogstaande kwaliteit geleverd vanuit onze eigen productielocaties in Ommen, Kampen, Leeuwarden en Heerenveen.

Onze historie

Ausnutria heeft een geschiedenis van ruim 100 jaar en daarmee veel ervaring in de productie van flesvoeding en andere soorten zuivelproducten. Onderstaande beschrijving geeft inzicht in enkele belangrijke mijlpalen uit de geschiedenis van onze organisatie in Nederland.

Het begon in 1897

De geschiedenis van onze oudste fabriek gaat terug naar 1897, wanneer deze wordt opgericht door meneer Kramer. De fabriek krijgt de naam “de Vechtstreek”, een naam die het bedrijfspand nog steeds met trots draagt. Sinds 1928 wordt er in Ommen naast boter ook melkpoeder geproduceerd.

Van Heel & Lijempf

De oorsprong van de fabriek in Kampen ligt in 1903, wanneer deze wordt opgericht als de Van Heels Gecondenseerde Melkmaatschappij. Onze fabriek in Leeuwarden is opgericht in 1912, onder de naam Lijempf (Leeuwarder IJs en Melkproducten Fabriek). Hoewel de fabrieken zijn gestart als twee aparte bedrijven, kent hun historie veel overeenkomsten. Want in 1943 wordt ook Van Heel in Kampen onderdeel van de Lijempf groep. In 1973 wordt Lijempf overgenomen door Royal Wessanen en concentreert zich vanaf dat moment op de export van flesvoeding onder de merknaam Bebelac. Door de toegenomen contacten in het buitenland, wordt de fabrieksnaam veranderd in Lyempf. In 1993 wordt Lyempf overgenomen door Nutricia, die drie jaar later de fabriek in Leeuwarden verkoopt. Deze fabriek gaat vanaf dan verder als verpakkingsbedrijf onder de naam Lypack.

Hyproca Dairy Group

In 1996 koopt de Hyproca Dairy Group de fabriek in Ommen, gevolgd door een overname van de fabriek in Leeuwarden in 1999. In 2007 en 2008 wordt de Hyproca Dairy Group eigenaar van de merken Neolac en Kabrita, en wordt naast koemelk actief in geitenmelk. Wat tot gevolg heeft dat de Hyproca Dairy Group niet meer alleen produceert voor derden, maar ook haar eigen merken voert. In 2011 wordt de Hyproca Dairy Group onderdeel van Ausnutria Dairy Corporation ltd., gevestigd China. De organisatie gaat verder onder de naam Ausnutria Hyproca. Hetzelfde jaar wordt de fabriek in Kampen overgenomen, waardoor deze wordt herenigd met haar voormalige zusterbedrijf in Leeuwarden. Tegenwoordig is de productie van flesvoeding de kernactiviteit van beide fabrieken.

Een nieuwe productielocatie

In 2014 start Ausnutria Hyproca met de bouw van een nieuwe productielocatie in Heerenveen. In de tijd van de bouw verhuist het hoofdkantoor van de Nederlandse organisatie naar Zwolle, maakt de organisatie een sterke groei door en breidt ze haar internationale positie uit met private label diensten, maar ook met de verkoop van haar eigen merken. Tegenwoordig heeft onze organisatie meerdere internationale verkoopkantoren, vier productielocaties in Nederland en exporteren wij onze producten uit Nederland naar meer dan 65 landen wereldwijd. Dat doen we sinds 2018 allemaal onder één naam: Ausnutria.

Onze Nederlandse organisatie (Ausnutria B.V.) is, samen met onze zusterorganisatie in China en de zusterbedrijven in Nieuw-Zeeland & Australië, onderdeel van Ausnutria Dairy Corporation Ltd., gevestigd in Hong Kong en beursgenoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. De bedrijven vormen samen de Ausnutria groep.

Onze geitenmelk

Onze geitenmelk wordt ingezameld via Holland Goat Milk B.V. Vanuit dit bedrijfsonderdeel hebben wij samenwerkingen met ruim 50 geitenboeren in Nederland.

Onze fabrieken

Onze fabrieken zijn gevestigd in Heerenveen, Leeuwarden, Kampen en Ommen. Samen hebben zij alle faciliteiten in huis voor de productie van hoogwaardige baby- en kindervoeding.

Naast onze productiebedrijven maken ook de bedrijfsonderdelen Ausnutria Private Label en Ausnutria Dairy ingrediënten onderdeel uit van onze operationele groep. Met hun aanbod private label producten en zuivel-ingrediënten bedienen zij de zakelijke klant.

Vanuit het bedrijfsonderdeel Ausnutria Nutrition in Zwolle en Heerenveen wordt gewerkt aan de wereldwijde beschikbaarheid van onze consumentenmerken Neolac & Kabrita. Hiervoor hebben wij verschillende verkooporganisaties wereldwijd en werken wij samen met lokale teams & distributeurs.