Zwanger

Wat is een doula en wat kun je ervan verwachten?

Het is belangrijk dat je je veilig en gesteund voelt tijdens je zwangerschap, je bevalling en in je kraamperiode. Daarom is het goed om na te denken wie je tijdens deze bijzondere momenten om je heen wilt hebben. Vaak speelt je partner een grote rol, maar een doula kan ook een waardevolle bijdrage leveren tijdens je zwangerschap, je bevalling en in de periode daarna. Wij spraken met doula Evelinn van Oijen, voorzitter van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBvD). Wat is een doula eigenlijk en wat kun je van een doula verwachten?
Lees meer

Ochtendmisselijk? Meisje! Buik naar voren? Jongetje!

Het geslacht van je baby... Stiekem blijft dit toch wel dé grote vraag tijdens de eerste weken van de zwangerschap. De volgende mythes schijnen te kunnen voorspellen of je een zoon of een dochter krijgt, klopten ze bij jou? Laat het ons weten!

Lees meer

Tips tegen zwangerschapskwalen

Tijdens de zwangerschap hebben de meeste vrouwen vroeg of laat wel last van kwaaltjes. Vandaag geven wij je tips hoe je deze kunt voorkomen en/of verhelpen!

Lees meer

The Baby Blues; kraamtranen en emoties

Na negen maanden zwangerschap leef je er echt naar toe: de bevalling. Het moment dat je eindelijk je kleine wondertje in je armen mag houden is voor vele moeders het meest gelukkige moment van haar leven. Toch gaan de eerste momenten met je kindje ook vaak gepaard met dikke krokodillentranen, en dan niet alleen van geluk. Ja, kraamtranen en de babyblues zijn echt een dingetje!

Lees meer

Zwanger: wat zijn bewuste snacks?

Wist je dat je maar 300 calorieën extra hoeft te eten wanneer je zwanger bent? Alhoewel het verleidelijk is om je te laten gaan aan ongezonde lekkernijen zoals chips en koek, kun je beter kiezen voor verantwoorde snacks. Vandaag geven wij je tips!

Lees meer

Vermoeidheid tijdens de zwangerschap

Zwangerschap en vermoeidheid. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wanneer je zwanger bent verbruik je meer energie, ben je sneller vermoeid en heb je meer slaap nodig. Iedere zwangere vrouwe kan deze vermoeidheid beamen. Maar wat kun je er aan doen om te zorgen dat de vermoeidheid je niet opbreekt?

Lees meer

Zwangerschap en je gewicht

Tijdens je zwangerschap kom je aan; dat is onvermijdelijk. Zowel voor jouw gezondheid als die van je kindje is het belangrijk dat je niet teveel aankomt (of te weinig). Wat een gemiddelde gewichtstoename is tijdens de zwangerschap? Ieder lichaam is uniek dus er zijn veel verschillen. Maar gemiddeld komt een vrouw rond de 12 kilo aan.

Lees meer

Zo kies jij de beste kinderwagen

Het aanschaffen van een kinderwagen kan soms best lastig zijn. Daar het een van de duurste uitgaven is, is het handig om te weten waar je nou precies op moet letten. Wij vertellen het je!

Lees meer

Tips van Vivian voor een pijnvrije zwangerschap

Zwanger? Deze tips van Kabrita ambassadrice Vivian Reijs helpen je genieten van deze bijzondere periode!

Lees meer

Foliumzuur slikken: wat is het, wanneer en waarom?

Wanneer je zwanger bent of wilt worden krijg je vaak het nadrukkelijke advies om foliumzuur te slikken. Wanneer je foliumzuur slikt heeft je baby minder kans op aangeboren aandoeningen zoals bijvoorbeeld een open ruggetje. Maar wat is foliumzuur, wanneer slik je het en waarom slik je het?

Lees meer

Trek in zoet tijdens zwangerschap

Onlangs vroegen wij jullie op Facebook om eventuele vragen over voeding en gezondheid aan Kabrita Ambassadrice en voedingsdeskundige Vivian Reijs te stellen. Vandaag beantwoorden wij de vraag van Facebook vriendin Suzanne!

Lees meer

Zeg maar dag tegen je wallen!

“Nee, ik heb vannacht niet de beest uitgehangen (was ‘t maar zo). Ik heb een baby die dat voor me deed. Dát verklaart het himalayagebergte onder mijn ogen.” Wedden dat wij, samen met jou, die bergen kunnen verzetten? 5 x “zeg maar dag tegen wallen”-tips:

Lees meer

Mandje

Subtotaal