Geitenmelk

Een dag uit het leven van een Kabrita-boerin

Maak kennis met Nienke, een 22-jarige geitenmelkboer in Nederland. Ze is een inspirerende jonge vrouw die al op jonge leeftijd haar passie vond. Ze is trots op wat ze in korte tijd heeft opgebouwd, houdt van haar geiten en krijgt er veel liefde voor terug. Vandaag volgen we Nienke door haar dagelijkse routine, leren we meer over de geiten en wat ze eten, en krijgen we een kijkje in haar boerderij. Dit is haar verhaal.
Lees meer

Makkelijk recept: Warme chocolademelk op basis van geitenmelk

Deze lekkere warme chocomelk ruilt traditionele melkpoeder in voor Kabrita Peutermelk. Goed om de voeding mee te stimuleren en het is super snel klaar. Trakteren maar! ☕

Lees meer

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk? 6 redenen!

Vala van den Boomen schrijft in haar blog Me-to-We over de 6 redenen waarom moeders steeds vaker voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk kiezen. Niet zo lang geleden had je namelijk weinig keus als het ging om flesvoeding. Ze waren allemaal op basis van koemelk, maar tegenwoordig zijn er meer soorten en heb je de keuze om te kijken welke voeding het beste bij jou en je kindje past.

Lees meer

Mag je geitenmelk als je zwanger bent?

Soms kun je het idee krijgen dat je niets meer mag eten of drinken als je zwanger bent. Maar niets is minder waar! Natuurlijk is het beter om bepaalde voedingsmiddelen niet te gebruiken, maar er zijn meer dan genoeg heerlijke dingen die je gelukkig gewoon mag blijven eten en drinken. Waaronder geitenmelk!

Lees meer

Gastronomie voor je baby met geitenmelk

Dat geitenmelk een uitstekend alternatief is voor babyvoeding op basis van koemelk, is bekend. Maar niet alleen voor onze kleintjes, ook voor onszelf kunnen de lekkerste gerechtjes gemaakt worden met geitenmelk. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje, kun je naast de geitenmelk flesvoeding ook andere lekkere recepten op basis van geitenmelk en aanverwante producten maken.

Lees meer

Waarom peutermelk?

Regelmatig krijgen wij de vraag gesteld waarom Peutermelk beter is voor je peuter dan gewone melk. Vandaag vertellen wij je alles over onze Kabrita 3 Peutermelk!

Lees meer

Van boerderij naar fabriek - kwaliteitswaarborging geitenmelk

Wij vinden de kwaliteit van onze geitenmelk flesvoeding heel belangrijk. Daarom delen we graag met jullie hoe we deze kwaliteit ook daadwerkelijk waarborgen. In deze blog vertellen we hoe we dit doen.

Lees meer

Is geitenmelk een kostbaar alternatief?

De goedkoopste en beste voeding voor baby’s is natuurlijk borstvoeding. Na de borstvoedingsperiode kiezen veel moeders voor flesvoeding. Bij Kabrita krijgen we regelmatig reacties van tevreden ouders die blij zijn met onze flesvoeding op basis van geitenmelk, maar zich ook afvragen waarom flesvoeding op basis van geitenmelk zoveel duurder is dan flesvoeding op basis van koemelk. In deze blog willen we dieper ingaan op dit vraagstuk en een aantal oorzaken nader toelichten.

Lees meer

Vragen over de achtergrond van onze geiten

In onze blog over de achtergrond van onze geiten vertelden we onder anderen van welk ras onze geiten zijn, hoeveel melk ze produceren en wat ze te eten krijgen. In deze blog vertellen we nog meer over onze geiten, zoals wat er gebeurt met de vrouwelijke en mannelijke babygeitjes en of er hormonen en antibiotica worden gebruikt door de boeren. Lees snel verder!

Lees meer

De achtergrond van onze geiten

De geiten die de geitenmelk voor Kabrita aanleveren worden met liefde behandeld. Onze geitenboeren zorgen met passie voor de geiten. Dat onze geitenmelk van Nederlandse geiten komt, wist je misschien al! Maar wil jij meer weten over onze geitjes? Waar ze vandaan komen en wat ze zoal te eten krijgen op de boerderij? Lees dan snel verder.

Lees meer

Mandje

Subtotaal