Geitenmelk

Een dag uit het leven van een Kabrita-boerin

Maak kennis met Nienke, een 22-jarige geitenmelkboer in Nederland. Ze is een inspirerende jonge vrouw die al op jonge leeftijd haar passie vond. Ze is trots op wat ze in korte tijd heeft opgebouwd, houdt van haar geiten en krijgt er veel liefde voor terug. Vandaag volgen we Nienke door haar dagelijkse routine, leren we meer over de geiten en wat ze eten, en krijgen we een kijkje in haar boerderij. Dit is haar verhaal.
Leer meer

Makkelijk recept: Warme chocolademelk op basis van geitenmelk

Deze lekkere warme chocomelk ruilt traditionele melkpoeder in voor Kabrita Peutermelk. Goed om de voeding mee te stimuleren en het is super snel klaar. Trakteren maar! ☕

Leer meer

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk? 6 redenen!

Vala van den Boomen schrijft in haar blog Me-to-We over de 6 redenen waarom moeders steeds vaker voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk kiezen. Niet zo lang geleden had je namelijk weinig keus als het ging om flesvoeding. Ze waren allemaal op basis van koemelk, maar tegenwoordig zijn er meer soorten en heb je de keuze om te kijken welke voeding het beste bij jou en je kindje past.

Leer meer

Mag je geitenmelk als je zwanger bent?

Soms kun je het idee krijgen dat je niets meer mag eten of drinken als je zwanger bent. Maar niets is minder waar! Natuurlijk is het beter om bepaalde voedingsmiddelen niet te gebruiken, maar er zijn meer dan genoeg heerlijke dingen die je gelukkig gewoon mag blijven eten en drinken. Waaronder geitenmelk!

Leer meer

RTL 7 bezoekt onze geitenboerderij

Wat is eigenlijk het verschil tussen flesvoeding op basis van koemelk en geitenmelk? En hoe smaakt geitenmelk nou precies? Nathalie den Dekker van het RTL programma 'In de ban van' trok 'de stoute laarzen' aan.

Leer meer

Vragen van moeders aan Kabrita

Onze Kabrita geitenmelk flesvoeding combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Waarom kiezen voor Kabrita? Welke smaak en geur heeft Kabrita? Er komen bij ons vaak vragen binnen over onze geitenmelk babyvoeding. Logisch, want je wilt natuurlijk het beste voor je kindje! Daarom hebben we alle veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Leer meer

Gastronomie voor je baby met geitenmelk

Dat geitenmelk een uitstekend alternatief is voor babyvoeding op basis van koemelk, is bekend. Maar niet alleen voor onze kleintjes, ook voor onszelf kunnen de lekkerste gerechtjes gemaakt worden met geitenmelk. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje, kun je naast de geitenmelk flesvoeding ook andere lekkere recepten op basis van geitenmelk en aanverwante producten maken.

Leer meer

Waarom peutermelk?

Regelmatig krijgen wij de vraag gesteld waarom Peutermelk beter is voor je peuter dan gewone melk. Vandaag vertellen wij je alles over onze Kabrita 3 Peutermelk!

Leer meer

Vraag het Vivian - hoe zit het met allergieën en geitenmelk?

Naar aanleiding van een oproep op Facebook, heeft voedingsdeskundige en Kabrita Ambassadrice Vivian Reijs één van jullie vragen beantwoord. “Hoe zit het nou precies met intoleranties, allergieën en wanneer is geitenmelk ongeschikt?”. Vandaag vertelt Vivian je hier alles over!

Leer meer

Geitenmelk en koemelk wat is het verschil?

Bij het drinken van melk wordt er vaak gedacht aan koemelk, maar een goed alternatief voor koemelk, is geitenmelk. In niet-westerse landen wordt geitenmelk bijvoorbeeld al veel gedronken. Daar zijn de geiten namelijk de voornaamste bron van melk. Maar is er eigenlijk een verschil tussen geitenmelk en koemelk?

Leer meer

Van boerderij naar fabriek - kwaliteitswaarborging geitenmelk

Wij vinden de kwaliteit van onze geitenmelk flesvoeding heel belangrijk. Daarom delen we graag met jullie hoe we deze kwaliteit ook daadwerkelijk waarborgen. In deze blog vertellen we hoe we dit doen.

Leer meer

Mandje

Subtotaal