Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Een fles Kabrita Peutermelk bereiden: hoe doe je dat?

Een fles Kabrita Peutermelk bereiden: hoe doe je dat?

Misschien heeft je baby tot dusver borstvoeding gekregen en vraag je je af hoe je een fles Kabrita Peutermelk bereidt? Of je baby kreeg al opvolgmelk en je wil weten of de bereiding van peutermelk op dezelfde manier gaat? Wat de reden ook is, we leggen het je graag uit.

Het mag bekend zijn dat borstvoeding van alle soorten voeding de allerbeste is. Natuurlijk én gezond! Maar mocht dat niet (meer) haalbaar zijn of je wil (deels) overstappen naar flesvoeding, dan is de geitenmelk van Kabrita een geschikt alternatief.

Kabrita Peutermelk bereiden

1. Maak de fles goed schoon

Voordat je Kabrita Peutermelk gaat bereiden, is het belangrijk om de fles goed schoon te maken. Dat doe je heel gemakkelijk door de fles tien minuutjes te koken in een pan. Haal daarvoor de speen van de fles. Vergeet trouwens ook je handen niet: was ze goed voordat je aan de bereiding van de geitenmelk begint.

2. Voeg water en melkpoeder toe

Voor het bereiden van een fles peutermelk gebruik je gekookt water, dat je vervolgens overschenkt in de fles. Hoeveel dat moet zijn staat beschreven op het etiket. Daarna kun je de Kabrita peuterpoeder toevoegen aan het water. Gebruik hiervoor alleen het toegevoegde schepje zodat je het goed kunt afstrijken. Voor 90 ml water gebruik je 3 afgestreken lepels, voor 180 ml water 6 scheppen.

3. Meng het water en de poeder

Voordat je de bereide geitenmelk flesvoeding van Kabrita aan je peuter geeft, is het belangrijk dat het water en de melkpoeder goed gemengd worden. Dit om ervoor te zorgen dat alle poeder oplost. Draai de speen op de fles, doe de dop er goed op en schudt de fles door elkaar.

4. Controleer de warmte

De bereiding is nu klaar, maar controleer wel eerst de warmte voordat je de fles aan je kleintje geeft. Je eigen pols is daar een geschikte thermometer voor. Doe een druppeltje op de binnenkant van je pols en voel of de melk niet te heet is. Voelt de druppel goed op je huid, dan kan je grote dreumes beginnen aan zijn fles geitenmelk. Dat wordt genieten met Kabrita.

Hoe maak ik Opvolgmelk klaar?