Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Hoe maak je een fles klaar met Kabrita Opvolgmelk?

Hoe maak je een fles klaar met Kabrita Opvolgmelk?

Een fles klaarmaken met de opvolgmelk van Kabrita is heel eenvoudig. In een paar simpele stappen heb je binnen no time een heerlijk flesje geitenmelkvoeding klaargemaakt voor je baby. Wel is het goed om een bepaalde volgorde aan te houden bij het bereiden van de opvolgmelk. We leggen je uit hoe die eruitziet.

Kabrita Opvolgmelk is geitenmelk flesvoeding voor baby’s vanaf zes maanden tot één jaar. Maar ook voor baby’s van deze leeftijd geldt dat borstvoeding de beste voeding is. Soms lukt het niet (meer) om borstvoeding te geven of wil je het (deels) afbouwen. Dan is Kabrita Opvolgmelk een prima keus.

Kabrita Opvolgmelk klaarmaken

1. Schone handen, schone fles

Bij het klaarmaken van de flesvoeding is een goede voorbereiding belangrijk. Zorg daarom voor schone handen en een schone fles (en speen). Dat laatste lukt het beste door de fles en speen voor iedere voeding 10 minuten te koken. Dit noemen we uitkoken of steriliseren.

2. De juiste hoeveelheid water

Voor de bereiding van de opvolgmelk heb je water nodig. Op de verpakking van Kabrita staat precies hoeveel water er bij welke hoeveelheid voeding hoort. Kook het water voordat je het toevoegt aan de fles en laat het afkoelen tot ongeveer 40 graden. Voeg altijd eerst water toe en pas daarna de geitenmelkpoeder. Zo kun je beter de juiste hoeveelheid water afmeten in de fles.

3. Melkpoeder toevoegen

Hoe vaak jouw baby moet drinken en hoeveel voeding het per keer nodig heeft, hangt af van de leeftijd. In het voedingsschema op het etiket staat precies hoeveel jouw kleine nodig heeft om aan zijn dagelijkse voedingsbehoeften te komen.

Gebruik het meegeleverde maatschepje om de melkpoeder op te scheppen en strijk elk schepje af voordat je het toevoegt aan de fles. Voor de meeste kinderen van deze leeftijd geldt: 180 ml water met 6 afgestreken schepjes poeder van geitenmelk. Tenzij anders is afgesproken met jouw huisarts of consultatiebureau natuurlijk.

4. Schudden maar

De Kabrita Opvolgmelk is nu bijna klaar. Maar eerst nog goed schudden, zodat de melkpoeder zich mengt met het water. Let op dat je daarvoor de dop goed dichtdraait.

5. Temperatuur checken

Check voor de zekerheid de temperatuur van de voeding. Dit doe je door een druppel op de binnenkant van je pols te laten vallen. Wanneer dit goed voelt, is de flesvoeding helemaal klaar voor gebruik en kan je baby heerlijk drinken.

Klaargemaakte geitenmelk flesvoeding kun je maximaal 24 uur bewaren in de koelkast. Binnen deze tijd kun je het nog aan je baby geven, daarna dient het weggegooid te worden. Restanten in de fles kun je niet bewaren en gooi je direct na de voeding weg.