Geitenmelk als basis voor opvolgmelk? 6 redenen!

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk? 6 redenen!

Vala van den Boomen schrijft in haar blog Me-to-We over de 6 redenen waarom moeders steeds vaker voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk kiezen. Niet zo lang geleden had je namelijk weinig keus als het ging om flesvoeding. Ze waren allemaal op basis van koemelk, maar tegenwoordig zijn er meer soorten en heb je de keuze om te kijken welke voeding het beste bij jou en je kindje past.

Bij haar eerste kindje kwam Vala erachter dat borstvoeding geven niet wilde lukken. De keuze was dus snel gemaakt. Het maakte haar niet veel uit wat voor flesvoeding ze gaf, ze pakte het eerste beste pak flesvoeding. Haar zoontje deed het namelijk prima op de flesvoeding die ze voor hem kocht. Dit veranderde toen ze haar tweede kindje kreeg, toen is ze naar milde alternatieven gaan kijken. De keuze voor voeding op basis van geitenmelk maakte haar dochtertje tevreden. Sindsdien wordt er eigenlijk nooit meer koemelk gedronken bij hen thuis.

Maar waarom deze keuze?

  • Omdat in de hele wereld geitenmelkproducten op de markt worden gebracht als alternatief voor andere melksoorten voor gezonde kinderen.
  • Omdat opvolgmelk op basis van geitenmelk, volgens ervaringen van andere moeders, een mild en zacht alternatief is voor koemelk.
  • Omdat geitenmelk een unieke eiwit- en vetsamenstelling heeft die de melk voedzaam en, volgens ervaringen van andere moeders, zacht is voor het buikje van je baby.
  • Omdat, volgens Vala, Nederlandse geitenmelk bekend staat om z’n goede kwaliteit. De Nederlandse geitenmelk is namelijk een bron van voedingsstoffen die een kind hard nodig heeft, zoals vitamines A, B2, eiwitten, vetzuren, nucleotiden en calcium.
  • Omdat, volgens Vala, het calcium dat in de geitenmelk zit, nodig is voor een normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen.
  • Door de milde smaak van geitenmelk. Haar zoon vindt gewone halfvolle koemelk maar niets, geitenmelk vindt hij daarentegen heerlijk!

Vala vindt na borstvoeding, opvolgmelk op basis van geitenmelk een uitstekend alternatief voor opvolgmelk op basis van koemelk.

“En ook als je kind wat groter is, vormt geitenzuivel een uitstekende bron van voedingstoffen. Ons gezin gedijt er in ieder geval al jaren goed op!” - Vala

Wil je haar blog lezen? Lees hier het hele verhaal van Vala.

Mandje

Subtotaal