Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk? 6 redenen!

Geitenmelk als basis voor opvolgmelk? 6 redenen!

Of je nu net geboren bent, of al een paar jaartjes meedraait; iedereen heeft de juiste balans aan voedingsstoffen nodig. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje maar als je wilt overstappen op flesvoeding of een combinatie van borst- en flesvoeding dan biedt Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk op basis van geitenmelk.

Vala van den Boomen schrijft in haar blog Me-to-We over de 6 redenen waarom moeders steeds vaker voor geitenmelk als basis voor opvolgmelk (vanaf zes maanden) kiezen. Niet zo lang geleden had je namelijk weinig keus als het ging om flesvoeding. Ze waren allemaal op basis van koemelk, maar tegenwoordig zijn er meer soorten en heb je de keuze om te kijken welke voeding het beste bij jou en je kindje past.

Bij haar eerste kindje kwam Vala erachter dat borstvoeding geven niet wilde lukken. De keuze was dus snel gemaakt. Het maakte haar niet veel uit wat voor flesvoeding ze gaf, ze pakte het eerste beste pak flesvoeding. Haar zoontje deed het namelijk prima op de flesvoeding die ze voor hem kocht.

Dit veranderde toen ze haar tweede kindje kreeg, toen is ze alternatieven gaan kijken. De keuze voor Opvolgmelk op basis van geitenmelk maakte haar dochtertje tevreden. Sindsdien wordt er eigenlijk nooit meer koemelk gedronken bij hen thuis.

Opvolgmelk

Krijgt je baby flesvoeding? Dan kan je hem vanaf 6 maanden Opvolgmelk geven.

Tijdens je zwangerschap heeft je baby een ijzervoorraad opgebouwd. Rond de 6 maanden raakt de voorraad die je baby heeft opgebouwd hiervan op.

Omdat hij nog niet voldoende ijzer uit zijn vaste voedsel kan halen, moet dit op een andere manier worden aangevuld. Dit gebeurt via moedermelk of, voor het geval dat je geen borstvoeding kan/wil geven, via Opvolgmelk. Opvolgmelk bevat namelijk ook calcium, eiwit en zout. Dit heeft je kindje nodig omdat hij door de overgang naar vaste voeding ook minder calcium via melk binnenkrijgt.

Maar waarom geitenmelk als basis voor opvolgmelk?

 • Omdat in de hele wereld geitenmelkproducten op de markt worden gebracht als alternatief voor andere melksoorten voor gezonde kinderen.
 • Omdat er wereldwijd van oudsher in veel landen meer geitenmelk dan koemelk wordt gedronken.
 • Omdat Opvolgmelk op basis van geitenmelk, volgens ervaringen van andere moeders, een mild en zacht smakend alternatief is voor koemelk.
 • Omdat, volgens Vala, Nederlandse geitenmelk bekend staat om z’n goede kwaliteit. De Nederlandse geitenmelk is namelijk een bron van verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines A, B2, eiwitten, vetzuren, nucleotiden en calcium.
 • Omdat, volgens Vala, het calcium dat in de geitenmelk zit, nodig is voor een normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen.
 • Door de milde smaak van geitenmelk. Haar zoon vindt gewone halfvolle koemelk maar niets, geitenmelk vindt hij daarentegen heerlijk!
Leer meer over de achtergrond van onze geiten

  Vala vindt na borstvoeding, Opvolgmelk op basis van geitenmelk een geschikt alternatief voor Opvolgmelk op basis van koemelk.

  “En ook als je kind wat groter is, vormt geitenzuivel een geschikte bron van voedingstoffen. Ons gezin gedijt er in ieder geval al jaren goed op!” - Vala

  Wil je haar blog lezen? Lees hier het hele verhaal van Vala.

  Mocht je meer willen leren over de geiten achter producten op basis van geitenzuivel, klik dan hier.