Ingrediënten

Ingrediënten

Dagelijks drinken er wereldwijd ruim 1,2 miljoen kinderen Kabrita flesvoeding op basis van geitenmelk. Maar wat zit er eigenlijk in deze geitenmelk?

We zetten de ingrediënten op een rij.

De geitenmelk, die aan de basis staat van Kabrita flesvoeding, heeft een hoge kwaliteit (zoals alle flesvoeding). Kabrita Opvolgmelk combineert de natuurlijke mildheid van geitenmelk met waardevolle voedingsstoffen, waaronder de vitamines A, C en D, ijzer en Omega vetzuren DHA (zoals alle opvolgmelk) en AA. Daarnaast is het verrijkt met voedingsvezels (GOS), geiten wei-eiwit en bèta-palmitaat. 

Uiteraard voldoen Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk aan alle wettelijke voorschriften voor flesvoeding. Het is een veilig alternatief op basis van geitenmelk, geschikt voor elk gezond kindje op het moment dat je overstapt op flesvoeding. Maar wat zit er nou allemaal in onze geitenmelk flesvoeding?

Omega vetzuren DHA & AA

Omega-3 vetzuur DHA (zoals alle opvolgmelk) voor het ondersteunen van de normale ontwikkeling van het gezichtsvermogen van zuigelingen tot de leeftijd van 12 maanden. Daarnaast bevat Kabrita, in dezelfde verhouding, Omega-6 vetzuur AA.

Omega vetzuren DHA & AA

Nucleotiden

Geitenmelk bevat van nature nucleotiden. Een nucleotide is één bouwblokje van ons DNA. Elke keer als er eiwitten geproduceerd moeten worden(en dat moet de hele tijd) verbruiken we nucleotiden. We halen deze Nucleotidenuit oude eiwitten en het recyclen van oude cellen. Maar natuurlijk ook uit de voeding.

Nucleotiden

GOS (voedingsvezels)

GOS staat voor Galacto-OligoSacchariden; ook bekend als prebiotische vezels. Prebiotische vezels bevorderen de groei van vriendelijke bacteriën in de dikke darm.

GOS (voedingsvezels)

Vitamines en mineralen

Net als alle andere flesvoeding bevat Kabrita Opvolgmelk daarnaast de benodigde vitaminen en mineralen. 

Vitamine A, C & D ondersteunen de normale werking van het immuunsysteem van je kleintje. Samen met calcium is vitamine D van belang voor de opbouw van sterke botten bij je kindje. Vitamine D is nodig om calcium uit voeding in het lichaam op te nemen. Al zit er vitamine D in flesvoeding, ook kindjes die flesvoeding krijgen hebben extra vitamine D nodig. De Gezondheidsraad adviseert om je kindje tot 4 jaar, elke dag 10 microgram extra vitamine D suppletie te geven.

Vitamines en mineralen

Lees onze verhalen

Vitamine D en K

Een gezonde voeding bevat o.a. de benodigde vitamines. Voor baby- en kindervoeding is wettelijk vastgelegd hoeveel van alle vitamines aanwezig moeten zijn. Vaak hoor je dat je kindje extra vitamine D en K nodig heeft. Vandaag vertellen wij je waarom deze vitamines zo belangrijk zijn.

Leer meer

Wat zijn FOS en GOS?

FOS (Fructo-OligoSacchariden) en GOS (Galacto-OligoSacchariden); ook bekend als prebiotische vezels. Prebiotische vezels bevorderen de groei van vriendelijke bacteriën in de dikke darm.

Leer meer

Welke allergenen zijn te vinden in Kabrita?

Lees in deze blog welke allergenen te vinden zijn in onze Kabrita producten.
Leer meer

Mandje

Subtotaal