Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Bevat geitenmelk lactose?

Bevat geitenmelk lactose?

Ik ben lactose-intolerant. Bevat geitenmelk lactose?

Ja, geitenmelk bevat lactose; ongeveer 10% minder dan koemelk. Lactose kan worden gevonden in bijna alle melk van zoogdieren; inclusief moedermelk. Een lactose-intolerantie geeft symptomen vanwege slecht verteerde lactose.

Mijn baby is lactose intolerant. Bevat Kabrita geitenmelk flesvoeding lactose?

Ja, Kabrita geitenmelk flesvoeding bevat lactose.

Om zeker te zijn dat baby's en peuters voldoende koolhydraten binnenkrijgen is de minimale hoeveelheid lactose die een flesvoeding moet bevatten vastgelegd in de Europese wetgeving voor Opvolgmelk.

Raadpleeg bij klachten altijd eerst je (consultatie-)arts om lactose-intolerantie uit te sluiten, voordat je overstapt op Kabrita geitenmelk flesvoeding.

Is geitenmelk een alternatief bij een vastgestelde koemelkallergie?

Als er sprake is van een vastgestelde koemelkallergie, dan is geitenmelk geen geschikt alternatief omdat een grote kans bestaat op een allergische kruisreactie.

Een medisch vastgestelde koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie bij baby's en jonge kinderen (tussen 2% en 5% van de baby's en jonge kinderen [1]). Er bestaat een grotere groep die niet allergisch is, maar het toch niet goed doet op koemelk. Deze groep kan koemelk intolerant genoemd worden en heeft vaak klachten als krampjes, verstopping, milde eczeem, etc.

[1] Pensabene, L.; Salvatore, S.; D’Auria, E.; Parisi, F.; Concolino, D.; Borrelli, O. Cow’s Milk