Bevat geitenmelk lactose?

Bevat geitenmelk lactose?

Ik ben lactose-intolerant. Bevat geitenmelk lactose?

Ja, geitenmelk bevat lactose; ongeveer 10% minder dan koemelk. Lactose kan worden gevonden in bijna alle melk van zoogdieren; inclusief moedermelk. Een lactose-intolerantie geeft symptomen vanwege slecht verteerde lactose.

Mijn baby is lactose intolerant. Bevat Kabrita geitenmelk flesvoeding lactose?

Ja, Kabrita geitenmelk flesvoeding bevat lactose. Lactose is een belangrijke bron van koolhydraten die de benodigde energie leveren voor de gezonde groei en ontwikkeling van je baby of peuter.

Om zeker te zijn dat baby's en peuters voldoende koolhydraten binnenkrijgen is de minimale hoeveelheid lactose die een flesvoeding moet bevatten vastgelegd in de Europese wetgeving voor Zuigelingenvoeding.

Raadpleeg bij klachten altijd eerst je (consultatie-)arts om lactose-intolerantie uit te sluiten, voordat je overstapt op Kabrita geitenmelk flesvoeding.

Is geitenmelk een alternatief bij een vastgestelde koemelkallergie?

Als er sprake is van een medische vastgestelde koemelkallergie, dan is geitenmelk geen geschikt alternatief omdat een grote kans bestaat op een allergische kruisreactie.

Een medische vastgestelde koemelkallergie komt echter relatief weinig voor (2 tot 3% van de kinderen onder 6 jaar). Er bestaat een grotere groep die niet allergisch is, maar het toch niet goed doet op koemelk. Deze groep kan koemelk intolerant genoemd worden en heeft vaak klachten als krampjes, verstopping, milde eczeem, etc. Deze groep kan wel degelijk baat hebben bij een overstap naar geitenmelk.

Wij adviseren je altijd om voordat je overstapt bij dergelijke klachten, eerst contact op te nemen met je huis- / consultatiearts om een koemelkallergie uit te sluiten.

Mandje

Subtotaal