Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Fingerfood

Fingerfood

Is je kindje in de 'zelf doen' fase beland? Begin dan met het aanbieden van 'fingerfood' zodat hij zelf verschillende hapjes kan proeven. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kindje!

Fingerfood

Fingerfood is voedsel dat je kindje makkelijk vanuit het vuistje kan eten. We geven je wat voorbeelden van fingerfood:

Fruit

Ideale vruchten om zelf vast te houden zijn onder andere bananen, stukken peer, aardbeien, meloen en andere soorten zacht fruit. Je kindje zal het heerlijk vinden om al deze smaken te mogen proeven en de vruchten zelf vast te mogen houden.

Groenten

Zacht gekookte worteltjes, bloemkool en broccoli zijn perfect om aan je kindje aan te bieden en hem/haar ervan te laten proeven. Benieuwd welke groenten hij/zij als eerste zal pakken? Het schijnt dat baby's een voorkeur hebben voor oranje!

Granen

Rijstwafels, cracottes, stukjes brood (eventueel gedoopt in Kabrita babyvoeding op basis van geitenmelk) en soepstengels zijn perfecte vormen van fingerfood voor je kindje. Goed vast te houden, makkelijk om een stukje van af te happen en lekker!

Vlees / Vis / Gevogelte

Een stukje worst, een stukje gekookte kip of rolletje kipfilet, een zacht stukje vis. Wat leert je kindje op deze manier veel smaken kennen!


Wanneer je kindje zelf gaat kiezen en mag gaan proeven, dan is het belangrijk dat hij rechtopzit in een kinderstoel. Leg op het blad wat verschillende soorten fingerfood neer en laat hem zelf kiezen wat hij als eerste wil pakken. Je kindje zal er zelf naar grijpen en in zijn mondje stoppen.


Tip:

Ken je de Rapley voedingsmethode al? Lees onze blog over Rapley, dé methode waarbij baby's na 6 maanden ongepureerde voeding krijgen aangeboden.