Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Gezonde snacks voor je dreumes

Gezonde snacks voor je dreumes

De periode waarin je kindje alleen maar melk nodig had, is voorbij. Vanaf dat je kindje 6 maanden was, ben je vast voedsel gaan introduceren. Misschien heb je zelfs wel de Rapley Methode gebruikt waar we eerder over schreven en velen van jullie zo enthousiast op reageerden. Nu je baby een dreumes is, kun je hem snacks gaan geven. En dan natuurlijk wel het liefst gezonde snacks. Vandaag geven wij je wat tips om makkelijke en gezonde snacks aan je kindje te geven.

Tussendoortjes

Je dreumes heeft naast zijn maaltijden en peutermelk ook behoefte aan tussendoortjes. Je kind is namelijk volop in de groei en verbruikt behoorlijk wat energie. Kies ervoor om je kind gezonde tussendoortjes (snacks) te geven en dan het liefst iedere dag op vaste tijden. Zo krijgt je kindje genoeg energie binnen om te spelen en groeien.

Fruit

Fruit is natuurlijk één van de beste en gezondste tussendoortjes. Een appel, banaan, een paar aardbeien, wat blauwe bessen, een heerlijke peer; perfecte manieren om je kindje wat extra's te geven op een gezonde manier. Ook gedroogd fruit is een aanrader. Denk aan rozijntjes en gedroogde abrikozen. Wist je dat een stukje avocado ook een prima tussendoortje is? Deze behoort tot de groep vruchten. Avocado's zijn mild, heerlijk romig en vol met gezonde vetten die je kindje in de groei goed kan gebruiken. Lekker op bijvoorbeeld een rijstwafeltje.

Groente

Een stukje komkommer, snoeptomaatjes, worteltjes. Wanneer je je kindje van klein af aan laat wennen aan zulke gezonde tussendoortjes, is de kans groot dat hij/zij later niet anders meer zal willen.

Hartig

Hoewel een blokje kaas en een stukje worst niet ongezond lijken, bevatten ze veel zout en vet. Je kunt natuurlijk je kindje best eens een blokje kaas geven, maar denk ook eens aan andere hartige tussendoortjes die een stuk gezonder zijn. Zoals een plakje (of rolletje) kipfilet. Mager en vol eiwitten.

Smoothie

Je kunt ook de vruchten en peutermelk combineren en een heerlijke smoothie maken. Zo'n smoothie op basis van peutermelk zit volop belangrijke voedingsstoffen die je kindje in de groei zo hard nodig heeft. Maak de peutermelk op de gebruikelijke manier klaar. Voeg vervolgens wat fruit toe, bijvoorbeeld verse aardbeien. Even de staafmixer erop en je hebt een enorm voedzaam en gezond tussendoortje. Een leuk gekleurd rietje en een mooie kunststof beker maken zo'n smoothie compleet. Variatietip: doe ook eens wat groente door de smoothie. Een paar blaadjes spinazie of een stukje avocado.

Hoeveel tussendoortjes?

Naast 3 hoofdmaaltijden kun je kindje twee tussendoortjes geven. Zorg voor variatie en maak het tussendoortje aantrekkelijk. Door bijvoorbeeld wat vruchtjes of groente op een satéprikker en laat je kindje meehelpen. Zo worden gezonde tussendoortjes nog interessanter!

Over Kabrita

Kabrita Geitenmelk Flesvoeding combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige flesvoeding die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert. Kabrita wordt volledig in Nederland geproduceerd op basis van Nederlandse geitenmelk.