Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Rijstepap met geitenmelk - Recept voor je baby

Rijstepap met geitenmelk - Recept voor je baby

Rijstepap kun je ook maken met geitenmelk! Veel ouders geven hun baby ’s avonds voor het slapen gaan, of juist ’s ochtends een papflesje. Ook zou je het broodje van je kind (> 6 maanden) kunnen afwisselen met een bordje rijstepap. Omdat gewone geitenmelk voor kinderen jonger dan 1 jaar nog niet wordt aanbevolen, kun je rijstepap maken met Kabrita opvolgmelk van geitenmelk. En omdat je met pap goed kunt experimenteren, hebben we ook een aantal lekkere variatietips voor je op een rijtje gezet!

Ingrediënten voor basis rijstepapje

Voor een eenvoudige papfles of bordje rijstepap met geitenmelk heb je het volgende nodig:

• Rijstebloem
Kabrita opvolgmelk van geitenmelk
• Water

Bereiding papflesje met geitenmelk

Maak het flesje met Kabrita opvolgmelk en water klaar, zoals staat aangegeven op de verpakking. Voeg vervolgens 2-3 eetlepels rijstebloem toe aan het flesje en schud goed, totdat er geen klontjes meer in het papje zitten. Let op: door rijstebloem toe te voegen, wordt de melk dikker. Zorg daarom dat je een speentje gebruikt met een groter gaatje.

Bereiding bordje rijstepap met geitenmelk

Maak met water en Kabrita opvolgmelk de hoeveelheid melk klaar die je normaal gesproken aan je baby geeft. Voor een pap die ongeveer zo stevig is als yoghurt, voeg je 8 eetlepels rijstebloem toe aan de melk. Roer goed door, totdat er geen klontjes meer in de pap zitten. Je kunt je baby deze pap met een lepeltje geven uit een bordje of bakje.

Variatietips voor een bordje rijstepap

Rijstepap met geitenmelk is natuurlijk al een feestje, maar als je nu toch de slag te pakken hebt, is het leuk om het geheel nóg wat feestelijker te maken! Zo kun je verschillende soorten fruit door een bordje rijstepap heen mengen. Welke soorten fruit je het best kunt gebruiken, hangt een beetje af van de leeftijd van je baby. Daarom hieronder een handig overzicht met variatietips per leeftijd.
Let op: als je gepureerde appel, aardbei of blauwe bessen door de pap roert, kan deze wat dunner worden. In dat geval kun je een klein beetje rijstebloem toevoegen. Pas de hoeveelheid pap die je maakt aan, aan de hoeveelheid fruit die je toevoegt. Zo voorkom je dat je teveel maakt en dat je eten weg moet gooien.  

Leeftijd baby

Variatietip

Bereiding

4 - 6 maanden

Banaan (evt. met vanille)

Prak of pureer een halve banaan en roer deze door de rijstepap. Eventueel kun je wat verse vanille toevoegen.

Appel

Was en schil de appel. Pureer een halve appel en roer deze door de rijstepap.

6 – 8 maanden

Nectarine of perzik

Was en schil een nectarine of perzik. Prak (alleen bij hele rijpe vrucht) of rasp deze en roer dit door de rijstepap.

Aardbei met banaan

Was 4-5 aardbeien. Verwijder de kroontjes en pureer ze, óf doe ze in een bakje met een klein beetje water in de magnetron (2-3 minuten, 600 watt) en pureer ze. Roer ze door de rijstepap. Voeg een halve geprakte banaan toe en roer weer door.

8 -10 maanden

Blauwe bessen (evt. met banaan)

Was en pureer de blauwe bessen en roer dit door de rijstepap. Je kunt eventueel geprakte banaan toevoegen, dit maakt je rijstepap met blauwe bessen ook wat steviger.

Vijg met peer

Snijdt de vijg doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Maak dit fijn. Was en schil de peer en snijdt in fijne stukjes of rasp hem zo fijn als je baby prettig vindt. Roer de peer en vijg door de rijstepap.