Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Sinterklaas recept: Havermoutpap met Speculaaskruiden

Havermoutpap met speculaaskruiden

Het heerlijk avondje komt steeds dichterbij. Dit is de perfecte tijd om alvast in de Sinterklaas sfeer te komen en lekker te gaan bakken met je kind. Maar wat? Lees snel verder want dit recept is leuk om te maken en ook nog eens super lekker.

Ingrediënten havermoutpap met speculaaskruiden

  • 250 ml Kabrita opvolgmelk (of een vergelijkbaar product)

  • 50 gram havermout

  • 1 theelepel speculaaskruiden

  • Een snufje zout

  • Optioneel: stukjes appel, rozijnen, gehakte noten

Instructies havermoutpap met speculaaskruiden

  1. Doe de Kabrita opvolgmelk, havermout, speculaaskruiden, honing en een snufje zout in een pan en breng het geheel langzaam aan de kook.

  2. Laat de havermout op een laag vuur zachtjes pruttelen en roer regelmatig, zodat het niet aan de pan blijft plakken.

  3. Kook de havermoutpap gedurende ongeveer 10-15 minuten, of tot de havermout zacht en romig is.

  4. Als je extra ingrediënten wilt toevoegen, zoals stukjes appel, rozijnen of gehakte noten, voeg deze dan toe en laat het nog even mee koken tot alles goed verwarmd is.

  5. Serveer de havermoutpap warm in kommetjes. Je kunt eventueel nog wat extra speculaaskruiden en een beetje honing toevoegen voor extra smaak.

Deze havermoutpap met speculaaskruiden is een heerlijk en voedzaam ontbijt voor kinderen tijdens de Sinterklaasperiode. Het is een geweldige manier om in de feestelijke sfeer te komen met de typische smaken van het seizoen.