Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Oranje ontlasting bij je baby: dit kan het betekenen

Oranje ontlasting bij je baby: dit kan het betekenen

Oranje poep is misschien niet iets wat je verwacht als je de luier van je baby openvouwt. Toch is oranje ontlasting meestal geen reden tot bezorgdheid. Naarmate je kindje ontwikkelt, verandert immers ook de kleur, geur en consistentie van de luierinhoud. Maar waardoor ontstaat oranje ontlasting en wat betekent het?

Voeding van je baby

Hoe de ontlasting van je baby eruit ziet, hangt onder andere af van de voeding van je kindje. Bij borstvoeding ziet de ontlasting er bijvoorbeeld anders uit dan wanneer je flesvoeding geeft. Als je borstvoeding geeft, krijgt de ontlasting van je kindje meestal een mosterdkleurige tint. Dit kan variëren van heldergele tot oranje poep, of soms zelfs tot groene ontlasting bij je baby. Over het algemeen geldt: eet en drinkt je baby goed en heeft hij geen andere klachten, zoals winderigheid of krampjes? Dan is er waarschijnlijk niets aan de hand.

Oranje poep van je kindje

Als de luierinhoud van je baby ineens oranje kleurt, kijk je in eerste instantie misschien een beetje vreemd op. Toch hoeft oranje poep geen reden tot bezorgdheid te zijn. Zodra je kindje begint met de eerste hapjes fruit en groenten, is het mogelijk dat je oranje ontlasting in z’n luier terugvindt. Oranje voedsel, zoals worteltjes en zoete aardappel, kunnen de poep van je baby namelijk oranje kleuren. Eet je kindje nog geen vast voedsel? Dan kan oranje ontlasting ook veroorzaakt worden door de voeding van de moeder.

Ontlasting en ontwikkeling

Het is niet altijd even prettig om te doen, maar het is wel belangrijk om de ontlasting van je baby in de gaten te houden. Die volle luier vertelt je namelijk meer over de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Onthoud dat het normaal is dat de consistentie, kleur en frequentie van ontlasting verandert, naarmate je kindje ontwikkelt en groeit. Meestal hoef je je geen zorgen te maken als je kindje oranje ontlasting heeft, maar bij twijfel kun je altijd het consultatiebureau of de huisarts raadplegen.

Wil je nog meer informatie lezen over de ontlasting van je kindje? Lees dan onze blogs:

De ontlasting van je baby Zwarte ontlasting

Kabrita flesvoeding van geitenmelk

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Maar als je besluit om borstvoeding af te bouwen, is flesvoeding op basis van geitenmelk een goede keuze. Kabrita Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor flesvoeding*. Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk brengen de mildheid van Nederlandse geitenmelk samen met waardevolle ingrediënten zoals DHA Omega-3 vetzuren* en GOS voedingsvezels. Dat maakt Kabrita een geschikte keuze voor baby's en peuters*.


Ben je benieuwd naar onze babyvoeding op basis van geitenmelk? Bekijk alle producten en bestel direct online!


* Zoals alle opvolgmelk/peutermelk