Baby - Kwaaltjes

Babypoep: wat betekent de zwarte ontlasting van je kindje ?

Vlak na de geboorte begroet je baby de wereld met z’n eerste ontlasting. Deze ontlasting is zwart van kleur en wordt ook wel meconium genoemd. Meconium heeft een plakkerige, teerachtige structuur en is geurloos. Niet bepaald wat je verwacht bij een poepluier!

Lees meer

Groene ontlasting bij je baby: dit kan er aan de hand zijn

Als je nietsvermoedend de luier van je baby openvouwt en daar groene ontlasting aantreft, schrik je misschien wel even. Toch is groene poep meestal geen reden tot bezorgdheid. Van bijna zwart tot licht gekleurd: groene ontlasting komt bij baby’s regelmatig voor.

Lees meer

6 tips bij een huilende baby

De manier voor baby's om zich uit te drukken is door te huilen. Heeft je kindje het koud, heeft hij honger, voelt hij zich onbehagelijk of is hij moe, door te huilen kan hij aangeven dat hij gehoord wenst te worden.

Lees meer

Berg

Natuurlijk is jouw baby de mooiste van de hele wereld. Maar plotseling treedt er berg op. Vettige, geel gekleurde schilfertjes op de hoofdhuid. Wat is berg precies en wat kun je er aan doen?

Lees meer

Huidproblemen bij baby’s (eczeem, babyacne)

Een zijdezacht babyhuidje vanzelfsprekend bij iedere baby? Niet helemaal. Zo’n 5 tot 10 procent van de baby’s heeft eczeem en bij maar liefst 40 procent van de baby’s komt het kwaaltje babyacne voor. Wat zijn eczeem en babyacne, wat zijn de oorzaken en hoe kun je deze huidproblemen bij baby’s voorkomen en genezen?

Lees meer

Slapeloze nachten met baby’s onmisbare tips

Dat geen kind hetzelfde is, blijkt al in de eerste maanden. Terwijl de ene baby zelfs uitslaapt, blijkt de ander een echte nachtbraker te zijn. Dit laatste geval is voor veel moeders erg zwaar; slapeloze nachten kunnen je letterlijk en figuurlijk echt slopen.

Lees meer

De ontlasting van je baby

Ontlasting zegt veel over onze gezondheid. Dit geldt ook voor je baby. Bij je baby kan het verschillende kleuren en vormen hebben. Wat is eigenlijk normaal? Kijk niet weg van de luier, maar bekijk de ontlasting om meer te weten te komen over de ontwikkeling en de gezondheid van je baby.

Lees meer

Luieruitslag

Luieruitslag is een veelvoorkomend kwaaltje bij baby’s. Iedere baby die luiers draagt, kan er last van krijgen. Gelukkig is luieruitslag vaak te voorkomen én heel goed te genezen. In dit artikel vertellen we je wat luieruitslag is, hoe je kindje het krijgt en hoe je er weer van af komt.

Lees meer

Verkoudheid en RS Virus

Een verkoudheid bij baby’s is vaak onschuldig, maar je kleintje kan er toch behoorlijk last van hebben. Een snotneus, veel hoesten en niet vrij kunnen ademen is voor niemand een pretje, maar zeker niet als je zo klein bent.

Lees meer

Wil je baby niet slapen? 7 tips!

Wil je baby niet slapen en heb je moeite om je baby in slaap te krijgen? Probeer onderstaande tips dan eens uit! Elke baby is natuurlijk anders, het ene trucje kan bij de ene baby wel werken maar bij de andere misschien weer niet.

Lees meer

Huilen en huilbaby

Van heel klein tot al wat groter: iedere baby huilt. Maar sommige baby’s huilen wel heel vaak en heel lang. We spreken dan van een huilbaby. In dit artikel vertellen we je wat de definitie van huilbaby is, waarom sommige baby’s veel huilen en hoe je hiermee om kan gaan.

Lees meer

Krampjes bij baby's

Vrijwel iedere baby krijgt er wel een keer mee te maken: krampjes. Krampjes kunnen behoorlijk vervelend zijn voor je kleintje. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel baby’s met krampjes langdurig huilen en soms zelfs moeten spugen. In dit artikel lees je alles over buik- en darmkrampjes bij baby’s. Waar komen ze vandaan, wanneer krijgt je baby er last van en wat kun je er als ouder aan doen?

Lees meer

Mandje

Subtotaal