Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Tips om je kleintje beter te laten slapen bij warm weer

Kabrita baby slapen tijdens warm weer

Eindelijk, zomer! We hebben er lang op moeten wachten, maar na alle regen laat de zomerse zon zich eindelijk zien. Het warme weer heeft echter ook wat nadelen; doordat het ’s avonds amper afkoelt, slaap je ook slechter. En niet alleen jij, maar ook de kids! Vandaag delen we enkele tips om ervoor te zorgen dat je kindje goed in slaap valt bij warm weer.

Avondeten tijdens de zomer

  In de zomer vinden veel mensen het lekker om pas later op de avond te eten, als het wat koeler is. Op zich is dit niet erg voor kinderen, maar het is wel belangrijk dat je je kind niet meteen op bed legt na het eten. Met een volle buik slapen is voor niemand leuk. Laat je kindje dus nog even een half uur spelen na het eten, voordat je hem of haar naar bed brengt.

  Verkoeling voor je baby

  Zelf heb je er misschien ook last van; tijdens een warme zomernacht val je minder makkelijk in slaap. Zorg ervoor dat de kamer van je kleintje koel en donker is. Je kan dit doen door overdag al de gordijnen dicht te doen of de ventilator aan te zetten. Zet ’s avonds de ventilator weer uit, anders raakt je kleintje misschien verkouden.

  Ritme tijdens de zomer

  Voor kinderen is een consequent slaapritme en avondritueel erg belangrijk. Dus ook al is het langer licht en zit je zelf ook ’s avonds nog lekker buiten, probeer je kindje wel op tijd naar bed te brengen. Zorg voor een vast avondritueel; doe je kleintje bijvoorbeeld lekker in bad, lees samen nog een verhaaltje en leg hem/haar dan op bed. Door dit vaste ritueel zal je kindje sneller in slaap vallen.

  Pyjama voor je baby

  Zorg ervoor dat je kind comfortabele kleertjes draagt. Let hierbij goed op het materiaal; probeer synthetische stoffen te vermijden. Katoen en linnen zijn erg fijn bij warm weer! Met warm weer is slapen in een romper vaak voldoende.