Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Spelen

Spelen

Wist je dat spelen enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van je kindje? Sterker nog: kindjes die in hun jonge jaren flink aangemoedigd zijn om te spelen, blijken later gelukkiger en meer tevreden te zijn!

Spelen is niet alleen heerlijk voor kinderen maar ook erg belangrijk. In het spel kunnen ze ontdekken, ontspannen, vermaken, nieuwe ervaringen opdoen en zichzelf ontwikkelen. Ook leert je kindje in het spel om met emoties om te gaan en ervaringen te verwerken.

Welk speelgoed

Speelgoed moet passen bij de leeftijd en ontwikkeling van je kindje. Zo kan hij ervan leren en genieten. Je kunt je voorstellen dat te 'eenvoudig speelgoed' niet meer uitnodigt om mee te spelen evenals te moeilijk speelgoed. Kijk daarom dan ook goed naar je kind om erachter te komen aan welk spel hij toe is. Kan je baby net dingen vastpakken, dan is hij vast erg onder de indruk van kleuren, vormen en speelgoed wat hij kan betasten. Hij wil het allemaal ontdekken! Een kind dat een potlood kan vast houden wil krassen op bergen papier dus zorg dat je daar voldoende van in huis hebt, evenals potloden.

Beperkt aanbod

Zorg dat je je kindje niet teveel speelgoed heeft om uit te kiezen. Maak het hem of haar niet te moeilijk en biedt maar een paar keuzes aan. De kans is groot dat hij op deze manier minder vlucht en oppervlakkig met een speeltje speelt. Hij is langer zoet met een speeltje als de keuze niet te groot is.

Opbergen

Is je kindje op een speeltje uitgekeken, berg het dan op. Grote kans dat wanneer je het een maand later weer laat zien, je kindje het speeltje weer als nieuw ervaart en er weer heerlijk mee gaat spelen.

Geef niet teveel speelgoed ineens

Verjaardagen, sinterklaas, kerst.. Het zijn momenten waarop je kindje veel speelgoed ineens krijgt. Spreid liever deze speelgoedcadeautjes gedurende het jaar.

Handige kast

Kies ervoor om speelgoed op te brengen in een handige kast met lades waar het speelgoed in georganiseerd kan worden. Het is belangrijk dat wanneer de lade opent, je kindje gemakkelijk kan zien wat er in ligt. Zo kan hij/zij het pakken en alles goed overzien. Berg dus liever niet op in grote manden, diepe kasten of kisten.