Baby - Voeding

Verse tomatensoep voor je baby (vanaf 8 maanden)

Verse tomatensoep is makkelijk zelf te maken als je de juiste ingrediënten in huis hebt. De kwaliteit van de tomaten is eigenlijk het belangrijkst. Neem dus rijpe en smaakvolle tomaten zoals trostomaten of pomodori.

Leer meer

Borstvoeding

Deskundigen zijn het erover eens dat borstvoeding de beste voedingsbron is voor je baby. De samenstelling van moedermelk is perfect afgestemd op de dagelijkse voedingsbehoeften van baby's en de antistoffen die worden overgedragen helpen je baby te beschermen tegen infecties en allergieën.

Leer meer

Twin Talk van Mama Carlijn: Broodmonstertjes

Zelf mag ik dan doorgaans koolhydraatarm eten; toch gooi ik wekelijks een heel brood in mijn winkelmandje bij de Albert Heijn. De reden? Mijn twins Amy en Maisie zijn echte broodmonstertjes.

Leer meer

Spinazie met kip

We weten over het algemeen wel dat spinazie boordevol ijzer zit, maar deze groente zorgt ook voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de opbouw van spieren!

Leer meer

Aardappel versus zoete aardappel (gastblog)

Dacht je dat een baby van een half jaar oud nog geen culinaire voorkeur heeft? Mooi wel. Tot voor kort deden tweeling Amy en Maisie hun mond open voor alles wat op het lepeltje hun kant op kwam, maar daar kwam heel plotseling een einde aan toen ik vorige week iets nieuws probeerde…

Leer meer

Hoeveel flesvoeding voor je baby heb je nodig?

Interessant weetje: één van de meest gezochte termen rond babyvoeding is “voedingsschema baby”. Je bent dus niet de enige die hier meer over wil weten! Veel ouders zoeken naar informatie of bevestiging over het voedingsritme van hun kindje. Logisch ook, want je wil niet dat je baby tekort komt. Er is wel een algemene richtlijn, maar daar houdt je baby natuurlijk geen rekening mee!

Leer meer

5 tips voor babyflessen schoonmaken en steriliseren

Omdat je kleintje nog niet zo’n goede weerstand heeft als jij, is het extra belangrijk dat je de babyflessen goed schoonmaakt en houdt. Hier wat tips voor beginners én pro’s!

Leer meer

Van melk naar mee-eten

De eerste zes maanden uit het leven van je baby, bestaat de voeding uitsluitend uit melk. De zes maanden die hierop volgen zal er een hoop veranderen in het voedingspatroon van je baby.

Leer meer

Gezonde snacks voor je dreumes

De periode waarin je kindje alleen maar melk nodig had, is voorbij. Vanaf dat je kindje 6 maanden was, ben je vast voedsel gaan introduceren. Misschien heb je zelfs wel de Rapley Methode gebruikt waar we eerder over schreven en velen van jullie zo enthousiast op reageerden. Nu je baby een dreumes is, kun je hem snacks gaan geven. En dan natuurlijk wel het liefst gezonde snacks. Vandaag geven wij je wat tips om makkelijke en gezonde snacks aan je kindje te geven.

Leer meer

Fingerfood

Is je kindje in de 'zelf doen' fase beland? Begin dan met het aanbieden van 'fingerfood' zodat hij zelf verschillende hapjes kan proeven. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van je kindje!

Leer meer

Recepten voor de eerste hapjes met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Je kindje gaat beginnen met de eerste hapjes! Hoe kun je hier het beste mee beginnen en met welk voedsel? Om je op weg te helpen hebben wij hebben een aantal recepten in combinatie met Kabrita geitenmelk babyvoeding voor je opgesteld.

Leer meer

Maak je eigen babyvoeding

Natuurlijk kun je prima kant-en-klare babyvoeding in potjes kopen, maar het is hartstikke leuk en eenvoudig om zelf voeding te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens kraakvers, goedkoop en blijven de smaken optimaal bewaard. Vandaag het recept van een stamppotje met vis!

Leer meer

Mandje

Subtotaal