Baby - Voeding

Voedingsschema voor je baby vanaf 8 maanden

Met 8 maanden begint het eetpatroon van je baby steeds meer te lijken op dat van jou. Vaste voeding vervangt vaker de fles- of borstvoeding en zijn menu breidt zich verder uit. Hoe kan je het voedingsschema van je baby van 8 maanden invullen?

Leer meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 7 maanden

Wanneer je baby 7 maanden oud is, kan je af en toe grovere stukjes voeding toevoegen aan zijn voedingsschema. Ook bouw je langzaam de borst- of flesvoeding af en breid je de vaste voedingen uit. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Leer meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 6 maanden

Als je baby 6 maanden is, kun je een borst- of flesvoeding vervangen door een vaste voeding. De darmen van je kindje op deze leeftijd zijn al meer gewend aan vaster voedsel. Het voedingsschema (per 24 uur) is zowel voor borstvoeding als opvolgmelk gemaakt en ziet er als volgt uit:
Leer meer

Wat is hypoallergene flesvoeding?

Met een bewezen koemelkallergie moeten koemelk en flesvoeding op basis van koemelk vermeden worden. In dat geval kunnen baby’s wel hypoallergene flesvoeding, op basis van sterk gehydrolyseerd (wei) eiwithydrolystaat verdragen
Leer meer

Verse tomatensoep voor je baby (vanaf 8 maanden)

Verse tomatensoep is makkelijk zelf te maken als je de juiste ingrediënten in huis hebt. De kwaliteit van de tomaten is eigenlijk het belangrijkst. Neem dus rijpe en smaakvolle tomaten zoals trostomaten of pomodori.

Leer meer

Borstvoeding

Deskundigen zijn het erover eens dat borstvoeding de beste voedingsbron is voor je baby. De samenstelling van moedermelk is perfect afgestemd op de dagelijkse voedingsbehoeften van baby's en de antistoffen die worden overgedragen helpen je baby te beschermen tegen infecties en allergieën.

Leer meer

Twin Talk van Mama Carlijn: Broodmonstertjes

Zelf mag ik dan doorgaans koolhydraatarm eten; toch gooi ik wekelijks een heel brood in mijn winkelmandje bij de Albert Heijn. De reden? Mijn twins Amy en Maisie zijn echte broodmonstertjes.

Leer meer

Spinazie met kip

We weten over het algemeen wel dat spinazie boordevol ijzer zit, maar deze groente zorgt ook voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de opbouw van spieren!

Leer meer

Aardappel versus zoete aardappel (gastblog)

Dacht je dat een baby van een half jaar oud nog geen culinaire voorkeur heeft? Mooi wel. Tot voor kort deden tweeling Amy en Maisie hun mond open voor alles wat op het lepeltje hun kant op kwam, maar daar kwam heel plotseling een einde aan toen ik vorige week iets nieuws probeerde…

Leer meer

Hoeveel flesvoeding voor je baby heb je nodig?

Interessant weetje: één van de meest gezochte termen rond babyvoeding is “voedingsschema baby”. Je bent dus niet de enige die hier meer over wil weten! Veel ouders zoeken naar informatie of bevestiging over het voedingsritme van hun kindje. Logisch ook, want je wil niet dat je baby tekort komt. Er is wel een algemene richtlijn, maar daar houdt je baby natuurlijk geen rekening mee!

Leer meer

5 tips voor babyflessen schoonmaken en steriliseren

Omdat je kleintje nog niet zo’n goede weerstand heeft als jij, is het extra belangrijk dat je de babyflessen goed schoonmaakt en houdt. Hier wat tips voor beginners én pro’s!

Leer meer

Van melk naar mee-eten

De eerste zes maanden uit het leven van je baby, bestaat de voeding uitsluitend uit melk. De zes maanden die hierop volgen zal er een hoop veranderen in het voedingspatroon van je baby.

Leer meer

Mandje

Subtotaal