Baby - Opvoeding

Voedingsschema voor je baby vanaf 8 maanden

Met 8 maanden begint het eetpatroon van je baby steeds meer te lijken op dat van jou. Vaste voeding vervangt vaker de fles- of borstvoeding en zijn menu breidt zich verder uit. Hoe kan je het voedingsschema van je baby van 8 maanden invullen?

Leer meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 7 maanden

Wanneer je baby 7 maanden oud is, kan je af en toe grovere stukjes voeding toevoegen aan zijn voedingsschema. Ook bouw je langzaam de borst- of flesvoeding af en breid je de vaste voedingen uit. Maar hoe pak je dit het beste aan?

Leer meer

Voedingsschema voor je baby vanaf 6 maanden

Als je baby 6 maanden is, kun je een borst- of flesvoeding vervangen door een vaste voeding. De darmen van je kindje op deze leeftijd zijn al meer gewend aan vaster voedsel. Het voedingsschema (per 24 uur) is zowel voor borstvoeding als opvolgmelk gemaakt en ziet er als volgt uit:
Leer meer

Geelzucht bij je baby

Baby’s gaan soms geel zien een paar dagen nadat ze geboren zijn. Dit gebeurt meestal 2 tot 7 dagen na de geboorte. Dit wordt ook wel geelzucht genoemd. Is dit heel erg? En kan het voorkomen worden? Wij leggen het uit in deze blog.

Leer meer

Wanneer gaat mijn baby doorslapen?

Misschien stelt het je gerust om te weten dat eigenlijk alle ouders deze vraag wel eens hebben gesteld. Misschien weet je bijna niet meer hoe het voelt om zelf een nacht door te slapen. Jonge baby’s kunnen biologisch gezien nog niet doorslapen, dat breekt je op. Oudere baby’s vinden het soms moeilijk om zelf weer in slaap te vallen. We geven je onze tips en trucs!

Leer meer

Mandje

Subtotaal