Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Recepten voor de eerste hapjes met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Recepten voor de eerste hapjes met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Je kindje gaat beginnen met de eerste hapjes! Hoe kun je hier het beste mee beginnen? En vanaf welke leeftijd mag dit? Om je op weg te helpen hebben wij hebben een aantal recepten in combinatie met Kabrita geitenmelk babyvoeding voor je opgesteld.

Vanaf 6 maanden worden de eerste hapjes als bijvoeding gegeven. De hoeveelheid borstvoeding of opvolgmelk wordt nog niet afgebouwd. Vanaf 8 maanden kun je hier langzaam mee beginnen. De borstvoeding of opvolgmelk zal dan steeds meer vervangen worden door echte maaltijden. Zachte smaken hebben de voorkeur bij je baby, dus het is het beste om hiermee te beginnen.

Zoete aardappel puree met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Een zoete aardappel is een favoriet onder baby’s. Dit komt door de zachte textuur en de enigszins zoete smaak. Hoe maak je het? Snijd de zoete aardappels in stukjes en doe ze in een pan met een laagje water. Breng dit aan de kook en laat de aardappelstukjes ongeveer 10 minuten koken. Daarna giet je ze af en pureer je ze met een vork of met de staafmixer tot een glad papje. Hier kun je Kabrita geitenmelk babyvoeding aan toevoegen om het papje nog iets smeuïger te maken.

Erwtenpuree met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Erwtenpuree biedt heel veel proteïne, vitamine A en C, ijzer, calcium, en folaat aan je kindje. Dus heel geschikt als gezonde voeding voor de eerste babyhapjes. Door de groene kleur went je kindje ook aan het feit dat groen voedsel onderdeel van zijn/haar leven is. Erwtenpuree is gemakkelijk te verteren en daarmee heel geschikt voor jonge kinderen die voor het eerst overgaan op vast voedsel. Doe de erwten in een pan met een klein laagje water. De meeste supermarkten bieden de keuze tussen verse erwten en diepvrieserwten. Breng de erwten aan de kook en laat deze zachtjes ongeveer 10 minuten koken. Daarna afgieten en met de vork of staafmixer pureren tot een glad papje. Ook kun je dit papje nog iets smeuïger maken door Kabrita geitenmelk babyvoeding toe te voegen.

Kindjes hebben op jonge leeftijd natuurlijk nog geen toetje nodig, maar soms is het leuk om je kindje een toetje te geven. Dit kan bijvoorbeeld af en toe bij een feestelijke maaltijd. Hieronder hebben we een recept van een toetjes opgesteld in combinatie met Kabrita geitenmelk babyvoeding.

Blauwe bessenpuree met vanillevla in combinatie met Kabrita geitenmelk babyvoeding

Kook de blauwe bessen 15 minuten zachtjes in een laagje water. Pureer ze in de blender. Maak ondertussen de vanillevla volgens onderstaand recept:

– 250 ml Kabrita geitenmelk babyvoeding

– 1/2 vanillestokje

– theelepeltje vanillesuiker

– 2 gr maïzena

– 1 eidooier

Schenk de Kabrita geitenmelk babyvoeding in een steelpannetje. Schraap het halve vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk zachtjes warm worden (niet koken) en laat vervolgens op laag vuur 10 minuten staan terwijl je af en toe roert. In de tussentijd klop je de vanillesuiker, maïzena en de eidooier door elkaar. Schep na 10 minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Daarna klop je het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren. Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kommetje en laat afkoelen. Voeg de blauwe bessenpuree bovenop toe en klaar!