Zwanger - Mamablog

Wat is een doula en wat kun je ervan verwachten?

Het is belangrijk dat je je veilig en gesteund voelt tijdens je zwangerschap, je bevalling en in je kraamperiode. Daarom is het goed om na te denken wie je tijdens deze bijzondere momenten om je heen wilt hebben. Vaak speelt je partner een grote rol, maar een doula kan ook een waardevolle bijdrage leveren tijdens je zwangerschap, je bevalling en in de periode daarna. Wij spraken met doula Evelinn van Oijen, voorzitter van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula’s (NBvD). Wat is een doula eigenlijk en wat kun je van een doula verwachten?
Lees meer

Tips van Vivian voor een pijnvrije zwangerschap

Zwanger? Deze tips van Kabrita ambassadrice Vivian Reijs helpen je genieten van deze bijzondere periode!

Lees meer

Mensen doen raar als je zwanger bent

Zwanger zijn is tot nu toe hartstikke leuk. Kleding die me normaal gesproken absoluut niet staat, zit nu prachtig (tip: maxi-jurken!). Mensen glimlachen als ze me zien lopen met mijn dikke buik, mijn haar zit geweldig en ik voel me fantastisch!

Lees meer

Hé hallo, dit is mijn comfortzone!

Sinds drie à vier weken zit-ie er hoor: een buik! Ik ben nu 31 weken zwanger en eigenlijk pas vanaf een week of 27 kunnen mensen zien dat het geen foodbaby is. Ik heb het nooit erg gevonden dat er vrijwel geen buik te zien was, maar ondertussen merkte ik vanaf week 25 wel dat het fysiek steeds zwaarder werd. Om dan steeds jezelf te moeten verantwoorden - “waarom mag je dat niet doen?” Of “waarom lukt dat niet?” - omdat mensen niet zien dat je zwanger bent, is niet fijn. Vervolgens wordt je verbaasd aangekeken: “Ben jij zwanger!?” om vervolgens nog verbaasder aangekeken te worden als je vertelt dat je al zover bent.

Lees meer

Maak je eigen keuze. Die is goed

Door: Valérie Belloli

In 2016 werd ik mama van mijn eerste kindje, een jongetje, genaamd Noah. Voordat Noah er was, tijdens mijn zwangerschap, had ik nog geen specifieke ideeën over het moederschap in mijn hoofd. Ik zou het op me af laten komen; we zouden wel zien hoe dit zou lopen. Toen Noah geboren werd, vond ik het heel bijzonder om te voelen hoe mijn oerinstinct het van me overnam. Zonder mezelf ook maar enige vragen te stellen, ging ik de uitdaging aan en volgde mijn mama-gevoel. Ik droeg mijn kleintje dag en nacht bij me. We sliepen samen, overdag lekker in de doek knuffelen, we weken niet van elkaars zijde. Na een tijdje begon ik me af te vragen of ik het wel zag zitten om straks, als ik weer aan het werk zou zijn, acht uur per dag gescheiden te zijn van mijn baby. Na een paar maanden wikken en wegen, was de kogel door de kerk: ik zou thuisblijfmama worden en zelf voor mijn zoontje zorgen totdat hij oud genoeg zou zijn om naar school te gaan!

Lees meer

Wie heeft er nog perfectie nodig als je al vriendinnen hebt?

Geschreven door: Mell Setroredjo

Hoe perfect alles soms ook lijkt te zijn, zo imperfect is soms de totale hectiek in ons leven met drie kleine schatjes. Een paar dagen geleden deelde ik nog een foto waarbij ik als onderschrift neerzette dat je je niet moet laten misleiden door de ‘perfecte’ foto’s die worden gepost op social media. Al heeft ieder huisje natuurlijk zijn kruisje en is iedereen helemaal vrij om te delen wat ze willen.

Lees meer

Thuiswerken best of both worlds of flink overschat?

Terwijl ik met mijn collega’s aan het videobellen ben, kirt mijn dochter op de achtergrond. Ze wil mijn aandacht of met ons meepraten. Ik weet het eigenlijk niet. Wat ik wel weet, is dat het me afleidt. Tsja, dat krijg je met thuiswerken.

Lees meer

Persoonlijke mamablog van Carlijn: Twins Talk!

Wat krijg je als je als 'foodie' je baby's hun eerste hapjes mag geven? De meest verrassende combinaties! En - als ze het voorbeeld van hun moeder volgen - goede eters. Op het blog van Kabrita zal ik je vanaf nu op de hoogte houden van de eetavonturen van mijn tweeling Amy en Maisie (6 maanden). Deze maand: de eerste hapjes.

Lees meer

Wanneer begin je weer met sporten na de bevalling?

Wanneer je een kindje hebt gekregen gaat er natuurlijk veel tijd naar je pasgeboren baby, waardoor je weinig tijd voor jezelf overhoudt. Daarnaast is rust ook erg belangrijk na je bevalling, maar na een tijdje wil je ook wel weer fit zijn. Dit kan door te gaan sporten, maar wanneer begin je hier weer mee?

Lees meer

Doe ik het goed?

Het is ochtend, ik haal je uit je bed en ik kleed je aan. Zitten deze kleertjes goed voor je? Of zijn ze al een beetje te klein geworden en zit het strak? Ik besluit een ander broekje aan te trekken.

Lees meer

Alweer één maand oud

De dagen vliegen voorbij. Verschonen, voeden, wiegen, kletsen, geruststellen, mijn melk afkolven, de boel opruimen. En als ik dan eindelijk wil neerploffen op de bank, heb je weer honger en begint het riedeltje opnieuw.

Lees meer

Is moeder zijn nooit meer jarig zijn?

Het is mijn verjaardag vandaag en ik ben 38 weken zwanger. Alles draait vanzelfsprekend om de baby, zijn komst, zijn toekomst, zijn kamer, het beste voor hem. En, needles to say, ik ben nu al dol op hem, mijn kleintje, ons kleintje. Ons eerste kind. Ik sta te popelen om hem te ontmoeten...

Lees meer

Mandje

Subtotaal