Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Tips van Vivian voor een pijnvrije zwangerschap

Tips van Vivian voor een pijnvrije zwangerschap

Zwanger? Deze tips van Kabrita ambassadrice Vivian Reijs helpen je genieten van deze bijzondere periode!

Constipatie en het ontstaan van aambeien, zijn de nachtmerrie van vele zwangere vrouwen. De kans op constipatie en aambeien kan worden verkleind door een aantal voedingsmiddelen regelmatig te eten.

  • Om je spijsvertering op gang te houden is het belangrijk om bananen, havermout en bruine rijst te eten
  • Grapefruit kan ochtendmisselijkheid te verminderen, maar vergroot ook je eetlust en kan een slechte spijsvertering verbeteren
  • Drink daarnaast elke ochtend warm water met citroen en gedurende de rest van de dag gemberthee. Beide zullen de spijsvertering verbeteren en hebben een gunstige invloed op ochtendmisselijkheid

Vermijd voedingsmiddelen die de kans op brandend maagzuur vergroten

Probeer tijdens je zwangerschap geen koemelkproducten, vet vlees, varkensvlees, geroosterde pinda’s en pindakaas, geconcentreerde vruchtensap, tarweproducten, suiker en zoetstoffen te eten. Deze voedingsmiddelen kunnen problemen met je spijsvertering veroorzaken en vergroten de kans op brandend maagzuur.

Stress en zwangerschap zijn geen goede combi

Stress is voor niemand goed. Maar zeker tijdens de zwangerschap moet stress worden vermeden, stress maakt elke fase van je zwangerschap een stuk zwaarder. Door stress kan het moeilijker zijn om zwanger te worden, de zwangerschap zelf wordt een stuk minder plezierig en veel vermoeiender en ook de bevalling kan een stuk zwaarder zijn.

Stress voorkomen: Probeer door middel van mediteren, voldoende slaap en te ontspannen de stress de baas te blijven. Vooral tijdens het eerste trimester van je zwangerschap is het belangrijk toe te geven aan je vermoeidheid. Slaap, al slaap je meer dan twaalf uur, geef er aan toe. Luister ook naar rustgevende muziek, breng tijd door met mensen die je begrijpen of ga een keer naar een acupuncturist. Wat je ook doet, het is goed als jij er maar van kan ontspannen.

Geen enkele zwangerschap is perfect

Probeer tijdens je zwangerschap niet bezig te zijn met het hebben van een perfecte zwangerschap of het opstellen van een perfect geboorteplan. Uit onderzoek is gebleken dat de meest gespannen en controlerende moeders moeilijke en zware bevallingen hadden.

Bevalling

Dat betekent niet dat je niet mag nadenken of hoe je bevalling moet verlopen, of je pijnbestrijding wilt en wat je nog meer belangrijk vindt. Maar probeer dat los te laten zodra je bevalling begint. Op dat moment heb je niet meer de controle over je lichaam en moet je vertrouwen op moeder natuur. Zij weet namelijk precies wat ze moet doen en dat zal ze ook doen, met of zonder jouw toestemming. Vertrouw er dus op dat je lichaam doet wat het moet doen. En vertrouw op je verloskundige . Zij weet hoe ze je moet en kan helpen.

Groot wonder

Probeer te bedenken hoe groot het wonder is dat zich voltrekt in je lichaam. Je lichaam is sterker dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden en maakt jou straks een trotse moeder!