Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Persoonlijke mamablog van Carlijn: Twins Talk!

Persoonlijke mamablog van Carlijn: Twins Talk!

Wat krijg je als je als 'foodie' je baby's hun eerste hapjes mag geven? De meest verrassende combinaties! En - als ze het voorbeeld van hun moeder volgen - goede eters. Op het blog van Kabrita zal ik je vanaf nu op de hoogte houden van de eetavonturen van mijn tweeling Amy en Maisie (6 maanden). Deze maand: de eerste hapjes.

Exotische voornemens

Liters melk zijn er de afgelopen maanden doorheen gevlogen. Amy en Maisie leken geen genoeg te kunnen krijgen van hun flesje melk. En ik? Ik kon niet wachten om ze eindelijk een lepeltje met wat lekkers in de mond te mogen stoppen in plaats van die eeuwige flesspeen. Al voordat de meisjes zes maanden waren, kocht ik een broccoli, bloemkool, bananen en een mango en haalde ik de staafmixer onder het stof vandaan. Tijd voor het echte werk! Maar na wat research op het internet kwam ik erachter dat je je baby’tje het beste kunt laten wennen aan één smaak per keer. Daar gingen mijn plannen voor exotische mixjes van verschillende soorten fruit. Ook las ik dat het slim is om te starten met groenten, omdat dit minder zoet is dan fruit. Ik wist wat me te doen stond: de broccoli wassen, snijden en pureren.

Broccoli

Het allereerste hapje ging niet van harte. Ik heb een baby nog nooit zo vies zien kijken als Maisie toen ze haar eerste lepeltje broccoli kreeg. Met haar tong duwde ze het groene prutje er weer uit. Amy daarentegen vond het geweldig. Haar bakje was binnen no-time leeg. In de dagen die volgden, kregen Amy en Maisie bloemkool, pompoen, banaan, peer en mango. Bloemkool bleek de absolute favoriet. Beide meisjes smakten erop los en waren not amused toen hun bakje leeg was. Zouden ze, zo jong als ze zijn, nu al een voorkeur kunnen hebben? Ik koop vanaf nu in ieder geval wekelijks een bloemkool. Ik pureer ‘m in zijn geheel en maak er porties van die vervolgens in de vriezer gaan.

Mixen

Het niet-mixen van fruitsoorten heb ik vorige week lekker aan mijn laars gelapt. Ik heb peer met banaan gecombineerd en ook ging er een banaantje bij de gepureerde mango. Een tip voor het mixen van peer: doe er een schepje rijstebloem bij. Peer is in gepureerde vorm heel vloeibaar, het leek bij mij wel perensap. Door er rijstebloem bij te doen, krijgt het hapje wat meer bite en dat lijkt me voor die kleintjes een stuk prettiger eten.

Bulgur

Amy en Maisie krijgen nu twee weken lang hapjes, maar ik kan nu al niet wachten op combinaties met rijst, pasta en aardappelen. Of wat exotischer: bulgur of couscous. Dat hun vader Indonesisch is, zal ook vast en zeker in hun voordeel werken. Indo's weten wel wat lekker eten is! Ik kan alleen maar hopen dat ze straks blij worden van al die culinaire hoogstandjes. Ik laat het je binnenkort weten…

Carlijn (26) is de trotse mama van de tweeling Amy en Maisie. In het dagelijkse leven is ze copywriter.