Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Even bij elkaar, terwijl we naar de wereld buiten luisteren

moeder wandelt met kind

Geschreven door: Selena (moeder)

Met een onderzoekende blik zoek jij mijn ogen, terwijl je gulzig je borstvoeding drinkt. Kleine vingertjes friemelen aan wat er binnen bereik is. Ik voel je hartje rustig kloppen en je zachte haartjes glijden perfect langs mijn vingers. Vele gedachten schieten door mijn hoofd als ik zo in je blik verdwaal. Gedachten die samengaan met een mengeling van emoties, afgetopt met een sausje van moeheid.

Op dit moment telt alleen ons momentje samen. De wereld raast door, terwijl wij even genieten van elkaar. Je oogjes worden zwaar en beginnen dicht te vallen. Het werkt aanstekelijk en ik zie mijn koude kopje koffie net buiten handbereik staan. Op het moment dat jouw oogjes helemaal dichtvallen, gooit de buurvrouw met een rotsmak haar voordeur dicht en besluiten twee auto’s dat dit het perfecte moment is om te toeteren. Heel even komen er herinneringen omhoog van mijn geweldige en avontuurlijke backpackreis door India vele jaren geleden. Daar was toeteren de manier van communiceren in het hectische verkeer. En noodzakelijk om gehoord en gezien te worden. De realiteit nu is dat het jou wakker kan maken. En dat is niet tof.

Gelukkig lig jij helemaal knock-out en besluit ik je in bed te leggen. Mooi, dan kan ik mijn koude koffie drinken en ook even iets voor mezelf doen. Of de was wegwerken. Je ligt heerlijk en geruisloos en dus ‘ninja’ ik weg. Maar in de deuropening maak ik de grootste fout ooit, mijn kleine teen knakt. Dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Jouw oogjes vliegen open en je huiltje laat me weten dat deze powernap voldoende was. Ik probeer nog even of de bevroren ninja werkt. Helaas, daar trap je niet in.

Op sommige momenten laat ik je even huilen. Soms huilen baby’s nou eenmaal voordat ze in slaap vallen en dat is oké. Maar vandaag laat ik de boel de boel en is het ons dagje. Even bij elkaar, terwijl we naar de wereld buiten luisteren. Waarbij geluiden me terugvoeren naar herinneringen. Ervaringen uit het leven dat ik graag met jou wil delen. Er is zoveel te vertellen, kleine meid en nu je toch wakker bent, wil ik beginnen over mijn reis naar India. De fonkeling in je oogjes laat me weten dat je aandachtig luistert.

Welke verhalen die jij hebt meegemaakt wil jij graag aan je kinderen vertellen?