Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Uitjes met je baby: op avontuur met je kleintje!

Uitjes met je baby: op avontuur met je kleintje!

Hoe klein je baby ook is, samen eropuit gaan is hartstikke leuk. Voor elke leeftijd zijn er passende uitjes om samen met je kleintje te ondernemen. En dat hoeft zeker niet groots en avontuurlijk. Juist met klein en eenvoudig is jouw baby meer dan tevreden. Quality time, daar draait het om. In dit artikel geeft Kabrita je een paar tips. Dus, pak die luiertas en ga lekker op avontuur met je kleintje.

Leuke uitjes met baby

Je wilt iets leuks ondernemen met je baby, maar hebt geen idee wat leuke uitjes zijn? Wat je kunt doen met een baby van een paar maanden? Welke uitstapjes passen bij de leeftijd van jouw baby? We hebben de leukste uitjes gesorteerd op leeftijd.

Uitje met baby 0-3 maanden

 • Wandelen

Het gemakkelijkste baby-uitje van allemaal. Je hoeft er enkel de deur voor uit te stappen. Vanuit de kinderwagen is er voor je baby van alles te zien: wolken die voorbijtrekken, boomtakken die vrolijk heen en weer zwaaien én jouw lachende gezicht boven de wagen.

 • Picknicken

Ben je toch aan de wandel, neem dan spullen mee voor een picknick. Leg je baby op een zacht kleed en laat het lekker om zich heen kijken. Grote kans dat het zich prima vermaakt in deze andere omgeving. Vraag eventueel een vriend(in) om ook aan te sluiten; samen picknicken is tenslotte nog gezelliger.

 • Zwemmen

De meeste baby’s vinden het een heerlijk ontspannend uitstapje. Het warme water maakt ze rozig en zorgt ervoor dat ze nadien lekker slapen. Een uurtje zwemmen is vaak meer dan genoeg. Het kost je iets meer voorbereidingstijd (aan spullen meenemen), maar je bent niet afhankelijk van het weer.

Uitjes met baby 4-6 maanden

 • Kinderboerderij

Vrijwel alle baby’s zijn er gek op! Want met al die (te) gekke koppies en vreemde geluiden valt er genoeg te beleven voor je kleintje. Benoem alle dieren bij naam en doe hun geluiden na. Zo maak je er samen een gezellige beestenboel van!

 • Bibliotheek

Ook voor kleintjes is de bibliotheek the place to be. Want een uitje tussen de boeken doet alle zintuigen prikkelen. Laat je baby luisteren naar jouw vertrouwde stem terwijl je voorleest, bekijk samen mooie prenten en ontdek verschillende texturen. Hier zijn speciale ‘voelboekjes’ voor.

 • Speelparadijs

Vanaf vier/vijf maanden kan een baby meestal goed op de buik liggen. Een uitje naar een indoor-speelparadijs kan daarom al goed. Laat je baby lekker spelen en rollen op zachte matten, geef het een paar ballen uit de ballenbak of bouw samen een huis met zachte blokken. De meeste speelparadijzen hebben een speciaal babygedeelte of houden speciale baby-uurtjes.


Uitje met baby 7-9 maanden

 • Museum
Naar het museum met je baby? Jazeker, het kan. Inmiddels zijn er veel musea die speciale baby-tentoonstellingen hebben of andere activiteiten voor baby’s organiseren. Nooit van lange duur en altijd afgestemd op de leeftijd.

 • Dierentuin
Nu je baby (meer) rechtop zit in de wagen, ziet het alles nog beter. Een uitje naar de dierentuin is daarom zeker de moeite waard. Sommige baby’s doen al wat geluiden na, wat het extra leuk maakt om een bezoek te brengen aan de dieren. Je kleintje kan er helemaal los.

 • Speeltuin

Welk kind houdt er niet van? Lekker samen schommelen en van de glijbaan roetsjen. Nu je baby wat groter en sterker wordt, gaat dat steeds beter. Natuurlijk nog wel samen met jou. Wedden dat het gilt van plezier?


Uitje met baby 10-12 maanden

 • Speeldate

Interactie met andere (mini-)mensen wordt voor je kindje steeds interessanter. Afspreken met vrienden of familie die ook een baby hebben, is daarom leuk en leerzaam. Laat jullie hummeltjes lekker samen spelen, kletsen en ‘ruzie maken’; daar leren ze van!

 • Strandbezoek

Een uitstapje naar het strand is altijd een goed idee, maar als je baby kan zitten (meestal tussen de zeven en dertien maanden) is het nóg leuker. Geef het een emmertje en schepje, en bouw samen een zandkasteel. Leuk voor jullie allebei.

 • Baby- en dreumesdans

Samen bewegen op muziek, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom bieden veel dansscholen speciale dans uurtjes aan voor ouders met baby’s. Want hoe heerlijk is het om samen te dansen op de meest vrolijke nummers?

Band opbouwen door uitjes met baby

Het opbouwen van een sterke band met je baby is van onschatbare waarde. Door regelmatig samen uitjes te maken, draag je bij aan het versterken van die band. Ga samen op avontuur, ontdek andere omgevingen en laat je kindje nieuwe ervaringen opdoen.

Bedenk wel dat voor het opbouwen van een hechte relatie, het niet nodig is om er iedere dag op uit te trekken. Kinderen varen wel op rust en regelmaat, en vinden het ook fijn om tijd door te brengen in de eigen omgeving. Vooral als je baby veel (oppas)adressen heeft, is het fijn om thuis bij te komen.

Kijk voor het plannen van leuke uitjes naar wat jouw kleintje aankan en waar het behoefte aan heeft. Dat is voor ieder kind anders, net als voor iedere ouder. Het leven van nu is al hectisch genoeg. Laat je niet gek maken en bedenk dat een goede band opbouwen met je kind ook thuis kan. Samen zijn, daar gaat het om.


Vader-kind activiteiten

Natuurlijk heb je niet altijd zin om je baby weer klaar te maken voor vertrek, de luiertas in te pakken en de kinderwagen uit te vouwen of juist in te pakken. Soms is het lekker om thuis te blijven. Op een druilerige of huilerige dag bijvoorbeeld. Gelukkig zijn er ook dan genoeg vader-kind activiteiten te bedenken voor jullie samen. Wat je kunt doen?

Hier zijn vijf leuke vader-kind activiteiten:

 1. Kliederen en smeren met eten: doe je baby een slab om en laat het kennismaken met nieuwe smaken en structuren. Zo wordt eten één groot feest.
 2. Klimmen en klauteren: dat kan ook binnen! Maak bijvoorbeeld een parcours met stoelen en kussens, om onderdoor en overheen te kruipen. Passend bij de leeftijd van je kind.
 3. Verven: breng de Picasso in je baby naar boven. Leuk met vingers natuurlijk, maar wat dacht je van verven met tenen? Hilariteit alom!
 4. Water: spelen met water kan ook binnen. Breng een laagje water aan in jullie bad of douche en geef je baby wat bekertjes om mee te spelen. Wedden dat het zich prima vermaakt (onder toezicht)!
 5. Hutten bouwen: bouw een hut van stoelen en lakens, pak wat te smikkelen en eet het samen op in jullie hut. Reken maar dat jullie samen plezier hebben.
 6. En…wat ga jij vandaag doen met je baby? Kies je een leuk uitje of een gezellige baby-vader activiteit?

Kabrita flesvoeding van geitenmelk

Wist je dat er wereldwijd meer geitenmelk wordt gedronken dan koemelk? In Nederland is dat zeker anders! Kabrita flesvoeding is een standaard flesvoeding, op basis van geitenmelk. Geitenmelk is van nature mild en vormt een goede basis voor flesvoeding. Kabrita Opvolgmelk en Peutermelk brengen de mildheid van Nederlandse geitenmelk samen met waardevolle ingrediënten zoals DHA* Omega-3 vetzuren en GOS voedingsvezels. Dat maakt Kabrita een geschikte keuze voor baby's en peuters.

*Zoals voorgeschreven door de wetgeving voor alle opvolgmelk en peutermelk