Peuter - Opvoeding

Zindelijkheidstraining: 7 tips voor het zindelijk maken van je kindje

Het moment dat je kindje zindelijk is, is voor veel ouders een moment om opgelucht adem te halen. Eindelijk ben je van die berg luiers af. Zindelijk worden is iets wat je kindje zelf moet leren. Je kunt hem als ouder zo goed mogelijk ondersteunen, maar uiteindelijk is het zindelijk worden iets wat hij zelfstandig moet doen. We geven je graag een aantal tips voor de zindelijkheidstraining van je kind.

Lees meer

Voorlees Tips

Je kindje voorlezen is niet alleen heel leuk en gezellig, maar ook erg goed voor zijn/haar taalontwikkeling en het prikkelt de fantasie! Maar wanneer begin je met voorlezen en hoe pak je het aan?

Lees meer

Twee is nee!

Wat je ook aan ze vraagt, het antwoord is continu 'nee'. Wanneer je kindje ongeveer twee jaar oud is breekt de 'nee' fase aan, ook wel peuterpuberteit genoemd. Je eerder zo meegaande peuter werkt nu opeens niet meer mee en is een beetje rebels. Eigenlijk is deze fase heel gezond; je kind ontdekt voor het eerst een eigen ego en eigen persoonlijkheid.

Lees meer

Top 10 peuter eigenschappen

Sommige ouders beweren dat de peuterperiode de állerleukste periode is. Vandaag een top 10 bestaande uit geweldige eigenschappen van een peuter. Vul jij deze top 10 nog verder aan?

Lees meer

Spelenderwijs leren

Het eerste levensjaar van je baby is één grote ontdekkingsreis. In dit eerste jaar ontwikkelen de zintuigen volop en door de omgeving van je kindje interessant te maken, zal hij enorm graag alles willen ontdekken. Kleuren, geuren, geluiden en smaken, alles is nieuw!

Lees meer

Zindelijkheidstraining

98% van de wereldbevolking is zindelijk voor het 2e jaar. Maar ieder kindje is anders en wordt zindelijk in zijn eigen tempo. Net als met leren lopen en praten, is het ene kindje sneller dan het andere. Het zegt niets over de intelligentie van je kind. De meeste kinderen vertonen rond hun 2e jaar alle tekenen die erop wijzen dat ze eraan toe zijn om zindelijk te worden. Dat wil zeggen dat ze op tijd zelf opmerken dat ze moeten plassen of poepen en in staat zijn dit op te houden. Vanaf dit moment duurt het soms nog wel een jaar of 1,5 jaar totdat ze volledig zindelijk zijn.

Lees meer

Gillende peuter

Ook al ging je er ooit van uit dat jouw toekomstige kinderen vast nooit zouden gillen of schreeuwen, de kans bestaat dat je inmiddels een dergelijke confrontatie mee hebt gemaakt. Hoe kun je het beste met een boze, luidruchtige en opstandiger peuter om gaan? Vandaag geven wij je tips!

Lees meer

Mandje

Subtotaal