Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Wil je baby niet slapen? 7 tips!

Wil je baby niet slapen? 7 tips!

Wil je baby niet slapen en heb je moeite om je baby in slaap te krijgen? Probeer onderstaande tips dan eens uit! Elke baby is natuurlijk anders, het ene trucje kan bij de ene baby wel werken maar bij de andere misschien weer niet.

1.Begin met ritueel

Wanneer je elke keer voordat je baby gaat slapen hetzelfde met je kindje doet, is het na een tijdje duidelijk wanneer het bedtijd is. Je kunt bijvoorbeeld je kindje in bad doen voordat het bedtijd is.

2. Maak het donker in de kinderkamer

Doordat de kamer donker is in de nacht, leert je kindje het verschil tussen dag en nacht. Verduisterende gordijnen kunnen hierbij een verschil maken. Vooral in de zomer waarbij het langer licht is, zijn deze gordijnen makkelijk om de kinderkamer goed donker te maken.

3. Het wiegje alleen als slaapplek gebruiken

Wat kan helpen is om ervoor te zorgen dat het wiegje van je kindje ook echt de slaapplek is en niet in je armen of in de kinderwagen bijvoorbeeld. Hiermee voorkom je dat je gedurende de hele dag je kindje in slaap aan het wiegen bent.

4. Ritme is belangrijk

Voor het ritme van je baby kan het helpen om te zorgen voor een vaste slaapplek, zoals in tip 3 al is beschreven, en je aan vaste bedtijden te houden. Uiteindelijk zal je baby hier gewend aan raken en ook gemakkelijker in slaap vallen, omdat het in zijn ritme begint te komen. Hoeveel slaap je baby nodig heeft op welke leeftijd, lees je in onze blog over het slaapritme van je baby.

5. Inbakeren

Dit is een hele oude techniek die al heel lang wordt toegepast als je baby niet wil slapen. Hierbij wordt je baby ingepakt in stevige doeken. Dit kan je baby een veilig gevoel geven. Wat hier precies de voordelen van zijn, of dit ook voor jouw kindje een oplossing kan zijn en hoe je het inbakeren veilig doet, lees je in onze blog over inbakeren.

6. Vertrouwde geur

Het zou kunnen helpen, als je baby niet wil slapen, om een kledingstuk van jezelf bij je kindje in bed leggen, zodat er een vertrouwde geur om je baby hangt. Dit kan kalmerend werken.

7. Eentonige geluiden

Wat ook zou kunnen werken zijn eentonige tonen, deze kunnen namelijk rustgevend werken. Denk hierbij aan het geluid van een stofzuiger, een wasmachine of een vaatwasser. Staan deze huishoudelijke apparaten niet in de buurt van de slaapkamer van je kindje? Er bestaan ook apps waarbij rustgevende geluiden afgespeeld kunnen worden.

Slapeloze nachten met baby’s onmisbare tips

Lees ook onze blog: Slaapfouten

Over Kabrita

Naast goed slapen is goede voeding ook belangrijk voor het gezond opgroeien van je kindje. Kabrita geitenmelk flesvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige flesvoeding die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert en die helpt bij de groei van je kindje.

Ben je benieuwd naar onze geitenmelk babyvoeding?