Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Slapeloze nachten met baby’s onmisbare tips

Slapeloze nachten met baby’s onmisbare tips

Dat geen kind hetzelfde is, blijkt al in de eerste maanden. Terwijl de ene baby zelfs uitslaapt, blijkt de ander een echte nachtbraker te zijn. Dit laatste geval is voor veel moeders erg zwaar; slapeloze nachten kunnen je letterlijk en figuurlijk echt slopen. De slapeloze nachten overleven? Dat doe je met deze onmisbare tips!

Timing

Slaapt je kindje slecht ’s nachts, maar is dutten overdag geen probleem? Als je kindje overdag al genoeg slaapt, dan is de kans natuurlijk klein dat er ’s nachts nog geslapen gaat worden. Probeer de dutjes overdag dus af te bouwen en je baby wat langer wakker te houden. Maar niet te lang, want een oververmoeid kind kan resulteren in hysterische huilbuien. De juiste timing is van uiterst belang!

Slaapritueel

Baby’s zijn gek op ritme en regelmaat. Probeer een zo fijn mogelijk slaapritueel voor je baby te creëren, zodat je kleintje weet dat het ‘slaapmoment’ eraan zit te komen. Lekker badderen, nog wat spelen en knuffelen samen en dan lekker op bed. Per kind verschilt dit slaapritueel natuurlijk.

Denk aan jezelf

De slopende nacht zal je alleen overleven als je ook aan jezelf blijft denken. Als je ’s nachts amper drie uurtjes hebt geslapen, probeer dan overdag wat rustiger aan te doen. Durf hulp te vragen aan je partner, familieleden of vrienden. Je beste vriendin zal heus wel een uurtje op willen passen, zodat jij even wat slaap kan bijtanken.

Ga vroeg naar bed

Als je kindje wel vroeg in slaap valt, maar niet de hele nacht doorslaapt, is het verstandig om ook zelf op tijd naar bed te gaan. Blijf niet nog uren op, omdat je bijvoorbeeld nog je favoriete film wilt af kijken, maar ga lekker op bed liggen en lees eventueel nog even een boek.

Geef de hoop niet op

Het wordt beter, heus! Geef de hoop niet op en blijf rustig. Als je zelf in de stress of geïrriteerd raakt, dan zal je kindje dit aanvoelen.

Wil je baby niet slapen? 7 tips!

Lees ook onze blog: Slaapfouten