Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Zonbescherming

Zonbescherming

Kastelen bouwen op het strand, heerlijk buiten spelen en op vakantie: de huid van je kindje wordt heel wat blootgesteld aan de zon. De huid van baby's en peuters is erg kwetsbaar doordat onder andere het natuurlijke beschermingsmechanisme en het pigment nog niet volledig is ontwikkeld. Des te belangrijker is goede zonbescherming voor je kleintje.

Beschadiging door UV-straling

Bij kleine kinderen komt beschadiging door UV-straling extra hard aan. De huidcellen van je kindje zijn extra kwetsbaar. Baby's en peuters zijn in de groei en de celdeling gaat zo snel dat er soms weinig tijd is om de beschadigde cellen te herstellen voordat ze weer gaan delen. In de cellen ontstaan kleine “littekentjes” die kinderen hun leven lang meedragen. Hoe meer littekens de huid heeft, hoe groter de kans op huidkanker wordt. De huid onthoudt dus alles. Geef de huid van jouw kindje geen geschiedenis van verbranding mee en zorg voor goede bescherming.

Smeren, Smeren, smeren

Maak er een dagelijkse routine van om je kindje vanaf maart/april dagelijks in te smeren met zonnebrandcrème. Dit geldt met name voor de blote huid zoals het gezichtje, oren, hals, blote armen en blote benen. Ga voor een product met SPF 50+, want de hoogste bescherming is geen overbodige luxe voor de kwetsbare huid van je baby of peuter. Kies voor een product zonder parfums (puur een commerciële toevoeging, maar het irriteert de kinderhuid en doet de huid geen goed) en onnodige irriterende stoffen zoals parabenen, kleurstoffen en emulgatoren. Kies liever voor producten met krachtige beschermingsfilters aangevuld met verzorgende ingrediënten. Natuurlijk moeten kindjes lekker kunnen spelen en zwemmen dus ga voor een product dat waterproof is. Denk er ook aan om eventueel een flesje zonnebrandcrème neer te zetten op het kinderdagverblijf en vraag hen je kindje goed in te smeren tijdens het buitenspelen.

Tips bij warm weer

Tips om veilig te kunnen spelen in de zon:

  • Hanteer een halve theelepel zonnebrandcrème voor het gezichtje van je kindje om de factor te behouden (te weinig product resulteert in lagere bescherming)
  • Hanteer een borrelglaasje zonnebrandcrème voor het hele lichaam
  • Regelmatig opnieuw smeren
  • Hou je kindje in de schaduw tijdens de heetste uren van de dag
  • Geef je kindje een zonnehoedje
  • Gebruik eventueel UV werende kleding. Er zijn leuke surfpakjes te koop die de huid optimaal beschermen

Geniet vooral ook van de zon, want deze hebben we allemaal hard nodig. Wist je dat 1 op de 3 kindjes een tekort heeft aan Vitamine D? Buiten spelen en genieten van de zon is gezond.
Kabrita wenst jou en je gezin een heerlijke zomer toe!

Tip: lees ook ons blog over luieruitslag.