Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

5 tips om je kindje meer water te laten drinken

5 tips om je kindje meer water te laten drinken

Diksap, limonade, sapjes: er is zoveel keuze aan drankjes voor je kindje maar de allerbeste, meest gezonde en beste dorstlesser is en blijft water. Vandaag geven wij je 5 tips hoe je peuter meer water zal gaan drinken.

Elke peuter heeft dagelijks ongeveer 5 bekertjes vocht nodig (750 ml). Het voedingscentrum adviseert om hiervan 2 bekers te laten bestaan uit een melkproduct zoals bijvoorbeeld Kabrita Peutermelk op basis van Nederlandse geitenmelk. Maar welke drankjes zijn naast melk geschikt en gezond? De meeste drankjes bevatten veel suikers. Denk aan diksap, limonade en vruchtensappen. Het is goed om je kindje niet te veel zoete producten aan te bieden. Laat hem/haar juist wennen aan het drinken van water. Als je hier al vroeg mee begint, weet je kindje later niet beter. En het drinken van water heeft zoveel voordelen! Water heeft een neutrale smaak en geen calorieën. De ideale dorstlesser!

1. Neem overal een flesje water mee naar toe

Vul het favoriete flesje of tuitbeker van je kindje met water en neem dit altijd mee wanneer jullie onderweg zijn. Heeft je kindje dorst, dan heb je altijd een flesje water bij de hand en zo leert je kleintje om dagelijks water te drinken

2. Moedig aan

Vaak drinken kindjes pas wanneer ze dorst hebben. Moedig je kindje dan ook aan om gedurende de dag regelmatig slokjes water te drinken en zet een flesje water op de salontafel.

3. Thee

Zet eens wat slappe thee en geef je kindje deze thee in zijn/haar flesje of beker. De aangename warmte en een nét wat ander smaakje is een fijne variatie!

4. Serveer hip

Serveer water in een leuk flesje of opvallende beker met bijvoorbeeld een vrolijk gekleurd rietje. Voor iets oudere kindjes kun je er ook een ijsklontje, met hierin een bevroren framboosje, aan toe voegen. Het oog wil ook wat!

5. Fruitwater

Voeg het favoriete fruit van je kindje toe aan het water. Zo krijgt het water een fruitig smaakje!


Heb jij andere goede tips om je kindje water te laten drinken? Deel ze dan met ons op Facebook, we zijn benieuwd!

Fotocredits: AquaBallDrink