Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

In bad

In bad

Bijna iedere baby vindt het heerlijk om in bad te gaan. Maar hoe vaak heeft je kindje een bad nodig en hoe zorg je ervoor dat zijn huidje niet uitdroogt? Vandaag vertellen wij je alles over een goed badritueel voor jouw kleintje.

Tijdens de kraamperiode zal de kraamverpleegster je laten zien hoe je je kindje kunt wassen. De eerste foto's van je kindje in bad zijn vaak prachtig dus hou een camera in de aanslag. Je kindje vindt het vast heerlijk want het doet hem denken aan de tijd in de baarmoeder. Voordat je je kindje in bad doet, is het aan te raden alles van te voren klaar te zetten. Denk aan de badstandaard met badje of tummy tub, een flesje badolie, een handdoek, een badcape en een thermometer om de temperatuur van het badwater te meten.

Veilig in bad

Is het badwater op de juiste temperatuur, dan pak je je baby als volgt vast:

  • Ondersteun met één arm het hoofdje en houd je hand onder een oksel.
  • Met je andere arm ondersteun je de benen en de billen.
  • Laat nu eerst de beentjes in het water zakken.
  • Laat de benen los en maak je arm vrij om je baby af te spoelen.
  • Als je baby niet van een bad houdt, kun je hem ook in een emmer baden (Tummy Tub)

Haartjes wassen

Zodra je baby haartjes heeft, kun je die wassen. Doe dit in verband met de gevoelige huid van je kindje met speciale babyshampoo. Spoel de shampoo uit door voorzichtig wat water over het hoofdje van je kind te laten stromen met je hand of een kan. Probeer te voorkomen dat er water en schuim in het gezicht komen, want hier kan je baby van schrikken. Een washandje op zijn voorhoofd leggen kan hierbij helpen. Het is niet nodig de haartjes vaak te wassen.

Huid

Heeft jouw kindje last van een droog huidje? Gebruik dan liever geen was-emulsie maar kies voor een kwalitatief goede badolie. Door een scheutje van deze olie aan het badwater toe te voegen wordt de huid gevoed en gehydrateerd. Tevens laat het een verzorgend laagje achter op de huid. Let er wel op dat niet alleen het badje maar ook je baby heel glad kan worden van de olie. Oppassen dus wanneer je je kindje uit het badje optilt

Drogen

Zorg ervoor dat je na het baden een zachte badcape klaar hebt liggen (eventueel alvast voorverwarmd op de radiator) zodat je je kindje warm kan houden en droog naar de aankleedplek kun brengen. Daar gebruik je een dunne, hydrofiele doek om je kindje te drogen. Dep met de doek het lijfje droog en vergeet vooral de plooitjes niet. Eventueel kun je je kindje hierna nog insmeren met een hydraterende, speciale baby bodylotion. Dit is niet nodig als je al badolie aan het water hebt toegevoegd.

Heeft jouw kindje gevoelige billetjes? Lees dan ook onze blog over luieruitslag en hoe je dit kunt voorkomen