Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Zijdezacht huidje

Zijdezacht huidje
Kijk, nu zouden we natuurlijk kunnen zeggen dat niets zo zacht is als onze geitenmelk. Máár dan zouden we niet helemaal eerlijk zijn. Immers, wat is er nou zachter dan de huid van jouw kindje? Niet zo gek ook, trouwens. Maandenlang dobberde jouw baby op zijn of haar dooie gemakje door je baarmoeder. Veilig, vertrouwd en ‘t belangrijkste van alles: goed beschermd. En terwijl de huid van je kindje nu nog zijdezacht is, krijgt het in de grotemensenwereld heel wat te verduren. Vergeet dus niet de dunne, kwetsbare huid van jouw kindje goed te verzorgen. Hoe dan? Wij helpen je op weg:
  1. Man o man, wat is dat lekker zo’n bad. Voordat je het weet ben je weggedreven naar dromenland. Yep, dat herkent jouw kindje als geen ander. Maar pas op, doe je baby niet te vaak in bad. Drie tot vier keer per week is helemaal goed.
  2. En wat als we wel ‘t bad induiken? Vergeet ten eerste niet te heet water in het badje te doen - lauwwarm is de regel. Anders droogt de huid van je kindje sneller uit. Met een paar druppels babyolie ruikt het badje niet alleen héérlijk, de olie verkleint ook de kans op uitdroging en huidirritatie.
  3. Babyolie? Ja, voorlopig wel. Pas als je kindje een maand of vier is, kun je over op een milde babyzeep.
  4. Dep je baby na het wassen droog met een katoenen luier of een zachte, hydrofiele doek (psst, verwarm die van te voren even. Da’s extra fijn). Handdoeken zijn niet alleen erg ruw, maar nemen ook minder vocht op.
  5. Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal: droog goed af. Oók achter de oortjes, tussen de vingertjes en teentjes én, vooral niet vergeten, in de huidplooitjes. Toch ietwat onzeker over je afdroogskills? Strooi een beetje babypoeder over de plooitjes.
  6. Tot slot smeer je jouw kindje in met een speciale bodylotion voor baby’s. De lotion houdt de vochtbalans op peil en zorgt ervoor dat de huid soepel en zacht blijft. Kortom: de finishing touch voor die zijdezachte babyhuid. Maar weet je wat misschien wel het allerfijnste is van het hele stappenplan? Dat ‘t leidt tot die speciale ‘bindingmomentjes’. Voor jouw kindje is er niets fijner dan aangeraakt worden door papa of mama. Huid-op-huidcontact, zo lekker warm samen, zo veilig, zo vertrouwd. En zeg nou zelf: zo’n zachte massage, wie wil dat nou niet?
Babyhuidje verzorgen: 5 handige tips