Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Samen bij het haardvuur

relatietips

“En nú is het tijd voor ons”, verzucht je, terwijl je naast je partner op de bank ploft. Beentjes omhoog, wijntjes en kaasstengels op tafel, Netflix aan (psst, kijk even hier voor toffe series) en verder niets. Nog geen twee tellen later hoor je zacht gesnurk. Je bekijkt de diepe rimpels van je vriend in zijn voorhoofd, de donkere kringen onder zijn ogen. Het pikante setje snijdt in je huid (“verdorie, wanneer verdwijnen die zwangerschapskilo’s toch?”). Je zucht. Waar is de tijd gebleven? Waar zijn de lange, lome avonden samen? Seks? Wat was dat ook alweer? Kunnen we terug?

Het leek je wel wat, zo’n schare lieve koters om je heen. Samen met vriend en kinderen naar het park met een picknickmand vol kaas, broodjes en wijn. Of op de fiets naar de een geitenboerderij (wij zeggen: doen! Geitjes zijn te gek). Maar man o man, geen roze wolk, maar een luchtbel zo lijkt ’t soms. Ja, je vriendinnen hebben gelijk. Je zou je kinderen voor geen goud willen missen. Vanaf het eerste moment hield je van ze, meer dan van wie dan ook. Maar de kinderen slurpen ook liters energie, sinds hun komst lijkt de berg vieze was elke dag groter te worden, je nachten duren gemiddeld vierenhalf uur, de laatste keer dat jij je mooi voelde was, nou ja, wanneer was dat ook alweer? Maar het belangrijkste van alles: hoe zit het met de liefde voor je partner? Waar zijn de vlammen? Wij gooien voor jou alvast een blokje hout op en je zult zien, voordat je ’t weet verwarmen jullie je weer aan het vuur. Komt-ie.

De kleine dingen

Kijk, nu zou je jou partner natuurlijk kunnen verrassen met een weekendje romantisch Rome. Of je zou kunnen blijven dromen over die toffe zilveren ring. Maar wedden dat jij net zo blij wordt van een onverwachts lief appje? En wist je dat hij zielsgelukkig is als jij weer eens de lasagneschotel op tafel zet (inclusief een ijskoud biertje) waar hij zo dol op is. Het gaat om de kleine dingen. De blijk van waardering in de dagelijkse dingen. Echt waar.

Eerlijkheid duurt ’t langst

Toegegeven, het leven is niet één groot feest. Soms heb je gewoon een rotdag. Soms ben je gewoon moe, gestrest of gefrustreerd. Dat hoort erbij. Hoe fijn het dan ook is om lekker te snauwen, wij raden je aan ditmaal een ander slachtoffer dan je vriend uit te kiezen (de muur of die ene kamerplant?). Zet liever een kop thee, ga even zitten en vertel je partner - met de nadruk op ‘vertel’ - wat je dwarszit. Wedden dat het oplucht?

De stoute sportschoenen aantrekken

Ligt lekker, die bank hè? Vooral na een dag als deze (pampers verschonen, de was doen, stofzuigen, troosten, koken, pamper verschonen, wéér wassen, gemorste (Kabrita, natuurlijk) melk dweilen enz.) Toch is het goed om samen iets actiefs te doen. Zeg je nou sporten? Yes! Lekker zwemmen, trek die wandelschoenen aan, stap op de fiets, sla een balletje op het tennisveld. Niet alleen leuk, maar ook nog gezond. Nou, da’s mooi meegenomen, toch?

Weg van huis

Aansluitend op een wekelijks sportuitje: ga weg. Trek eropuit. Weg van de duploblokjes op de vloer, de spuugdoekjes in de wasmand, de speentjes tussen de kussens van de bank, de kruimels op het aanrecht. Je hoeft niet meteen naar de andere kant van het land te reizen. Boek gewoon eens een lekker hotelletje om de hoek en laat je verwennen met een bad, een haardvuur (vlammen, jullie!) en een monsterachtig goed ontbijt. Ga naar de bioscoop, plof neer in dat nieuwe restaurant of bezoek die ene stad waar jullie beide nieuwsgierig naar zijn. Wanneer is de laatste keer dat jullie écht met elkaar gepraat hebben? Grijp nu je kans. Je hebt alle tijd en ruimte!

Op ontdekkingsreis

Lagen jullie voorheen bijna dagelijks te rollebollen, die momenten zijn tegenwoordig bijna zeldzaam. Wij zeggen: tijd voor een frisse start. Wat vind jij fijn? Wat vindt hij fijn? Ga samen onder de lakens op onderzoek uit. Niet teveel regels, niet teveel eisen, niet te ingewikkeld. Gewoon doen. En blijven doen. Voordat je het weet hebben jullie de flow van vroeger weer opgepikt.

Ouders én partners zijn. En als ’t even kan tegelijkertijd. Het is mogelijk. Of het automatisch gaat? Was ’t maar zo. Maar de beloning is extra groot als je er moeite voor hebt gedaan. Probeer het maar. Wedden dat jullie er straks weer warmpjes bijzitten?