Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

5 x bingewatchen als je met zwangerschapsverlof bent

5 x bingewatchen als je met zwangerschapsverlof bent

Netflix is een zegen, en Netflix & chill misschien nog wel meer! Maar iedere (toekomstige) moeder weet dat tijd kostbaar is. Voordat je het weet ben je alweer een half uur door Netflix aan het scrollen op zoek naar de juiste serie. Dit maakt daarna plaats voor drie kwartier doelloos de wereld door de roze brillen van anderen bestuderen op Instagram, een babyfoon die de aandacht vraagt en je kostbare is tijd alweer als sneeuw voor de zon verdwenen. Zucht…

Wij kennen het en daarom gaan we je helpen om elke vrije minuut die je hebt op het televisieplatform waar we zoveel van houden zo efficiënt mogelijk te besteden! Na het lezen van deze blog versla jij met gemak als een volleerd televisiekijkende David het Goliath-achtig grote Netflix aanbod. Wij hebben namelijk alvast vijf bingewatch waardige series voor je op een rij gezet. Handig voor als je met zwangerschapsverlof bent (of zwanger wilt worden)!

1. Working’ Moms

Als je net moeder bent geworden, wil je helemaal nog niet bezig zijn met een wereld waarin je jouw kleine spruit even niet ziet. Toch komt er ooit een einde aan je zwangerschapsverlof en is de harde realiteit dat je weer aan het werk moet. Ditzelfde probleem kennen de dames in Working Mom’. Terwijl zij net moeder zijn geworden proberen ze de juiste balans te vinden tussen hun baan, familie en liefdesleven en dat blijkt nogal een flinke uitdaging te zijn. Deze serie verovert op dit moment de harten van heel Netflix kijkend Nederland en na La Casa de Papel en Breaking Bad is het natuurlijk heerlijk om eens naar hoofdpersonen te kijken die wat herkenbaardere uitdagingen hebben!

2. Modern Family

Deze met een Emmy en Golden Globe bekroonde serie wordt door velen gezien als de beste sitcom van de afgelopen jaren. In tien seizoenen volgt het de familie Pritchett. Het bestaat uit drie gezinnen; een opa met een veel te jonge vrouw, (puberende) kinderen en grote mensen problemen. In de lekker korte afleveringen van ongeveer 25 minuten komen ze allemaal voorbij!

3. Rita

Waar de komedie-serie Rita om draait? De vraag stellen is hem natuurlijk beantwoorden; Rita. Een moeder van in de veertig met twee kinderen. Werkzaam als lerares, maar ze kenmerkt zich door haar rebelse karakter. De tegenstelling tussen haar werk en privé zijn enorm. Waar ze haar werk als lerares prima vervult, maakt ze een complete puinhoop van haar persoonlijke leven. Het liefst verbreekt ze iedere regel op het gebied van seks en dating. In Rita volgen we dan ook haar keuzes en hoe ze er telkens weer in slaagt om haar leven toch tamelijk op orde te houden. De serie schopte het zelfs tot een Nederlandse remake in de vorm van ‘Tessa’.

4. Call the midwife

In Call the Midwife kun je je eens verplaatsen in degene die jou heeft gelopen (of nog moet gaan helpen) tijdens je bevalling. Het jaar is 1964 en we krijgen een kijkje in het leven van een groep vroedvrouwen. De serie die gebaseerd is op de bestseller memoires van Jennifer Worth is niet alleen geestig, maar ook ontroerend. Het geeft een fascinerende blik op geboorte, leven en dood in een gemeenschap waarin sociale veranderingen in rap tempo plaatsvinden. Een wereld die enorm verschilt van die waarin wij nu leven. Met afleveringen van ongeveer een uur is dit een serie die zich perfect leent voor als de baby ’s avonds op bed ligt!

5. Weeds

Weeds, de serie waarin Nancy Botwin als huismoeder besluit om aan de slag te gaan als de lokale drugsdealer. Nadat haar man overlijdt aan een hartaanval staat ze er als weduwe opeens alleen voor. Om haar kinderen toch te laten opgroeien in de levensstijl die ze gewend zijn slaat ze een opmerkelijk weg in. Met 102 afleveringen aan heerlijke komedie mag Weeds zeker niet ontbreken in dit rijtje!

Met het bovenstaande lijstje kun jij de volgende keer dat je uitgeput met je kopje thee op de bank ploft en eíndelijk een momentje voor jezelf hebt meteen los! Nu maar hopen dat de kleine jou die rust ook echt even gunt.