Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Back in shape

Kabrita back in shape

“Maar die baby is nog geen week oud en zijn moeders kan nu alweer in bikini op de cover van een magazine. Hoe dan?” Wacht, stop. Laten we een ding even ophelderen: jouw lichaam is prachtig. Hoe dan ook. Waarom? Omdat jouw lijf een kind gedragen. Misschien wel meer dan één. “Ja, ja, dat zal allemaal wel. Maar dat prachtige lijf van mij is toch nog iets mooier zonder dat geflubber.” Oké oké, dan. Maar wij geven je deze vijf back-in-shape-tips alleen als jij belooft weer van jezelf te houden:

  1. Kijk, de boel heeft negen maanden ‘on hold’ gestaan. Verwacht dan ook niet dat je lijf meteen weer wordt zoals het was. Sterker nog, je lichaam moet eerst herstellen. “Maar moet ik dan nóg zes weken langer wachten?” Wel voordat je die kettlebell de lucht in zwiept. Ga eerst gewoon lekker wandelen met de kinderwagen en bouw het rustig op.
  2. “Eten? Maar moet ik niet juist een beetje minderen?” Tja, dat zou je denken. Maar je hebt een zware bevalling achter de rug, je lichaam heeft ‘t flink te verduren gehad en misschien geef je ook nog borstvoeding. Kortom: baby’s krijgen kost tonnen energie. Nu zou je enkele repen chocolade in kunnen slaan, maar dat is niet verstandig. Fruit, groente, eiwitten en vezels - dat zijn de bouwstenen om weer sterk te worden. Bovendien hebben veel vrouwen na de bevalling een tekort aan Vitamine D. Pik als ‘t kan ook wat zonnestralen mee, dus!
  3. Ontdek langzaam wat je lijf aankan. Begin rustig met bijvoorbeeld fietsen of zwemmen. Deze sporten zijn minder blessuregevoelig, maar wel ontzettend efficiënt. Voelt het goed? Dan kun je stap voor stap het sporten verder oppakken.
  4. Dan is het nu tijd om die spieren eens flink op te warmen. Zitten de drie b’s (buik, billen, benen) jou in de weg? Begin met twee sets van tien squats: zet je voeten iets uit elkaar, op heupbreedte, trek je buik iets in en neem een trotse houding aan. Buig vervolgens je knieën, terwijl je je billen naar achteren duwt. Houd je bovenlichaam recht en zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen komen. De volgende oefening is de plank: ga op je buik liggen en steun op je ellebogen en onderarmen. Duw je lijf iets omhoog, zodat je in één rechte lijn net boven de grond hangt. Houd je het een minuutje vol? Yes! Als je blijft oefenen, zal je zien dat je zomaar vier minuten kunt blijven ‘planken’. Verder met glute bridges: we liggen nog steeds op de grond, maar keren nu op onze rug. Zet je voeten stevig neer, met je hakken vlakbij je billen. Plaats je armen langs je zij. Duw vervolgens je billen omhoog - je voeten, armen en de bovenkant van je schouders blijven de vloer raken. Je heupen moeten ‘t werk doen. Laat je billen vervolgens weer langzaam zakken en herhaal de oefening tien keer.
  5. Maar de belangrijkste tip van allemaal: blijf luisteren naar je lichaam. Gooi niet meteen alles in de strijd, maar neem de tijd om je spierkracht en conditie op te bouwen. Heb je vooral de behoefte om lekker in het zonnetje te relaxen met je baby in de kinderwagen? Doet dat! Neem de tijd en vergeet vooral niet te genieten. Je hebt een wonderlijk wezentje op de wereld gezet. Da’s toch te gek?