Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

10 tips om niet uitgeblust te raken als mama

10 tips om niet uitgeblust te raken als mama

Dat het moederschap niet altijd rozengeur en maneschijn is, dat hebben we inmiddels zelf maar al te goed kunnen ervaren. Een gezin brengt heel veel mooie momenten met zich mee, maar het betekent ook keihard aanpoten. Van de was die zich maar blijft opstapelen tot aan de dagelijkse zorgtaken voor je kleintje; het is niet niks. Daarom delen we graag deze 10 tips met jullie mama’s!

Ga sporten

A healthy mom is a happy mom! Het klinkt misschien een beetje cliché, maar van sporten ga je zeker beter in je vel zitten. Het is niet alleen gezond voor je, maar door te sporten maakt je lichaam ook meer calcium aan. Dit stimuleert weer de aanmaak van dopamine, een stofje waardoor je je gelukkiger voelt.

Zorg voor voldoende nachtrust

Deze tip is misschien niet voor iedere moeder vanzelfsprekend. We zijn helaas niet allemaal gezegend met kindjes die de hele nacht door slapen of zelfs ook nog uitslapen. Maar ook al heb je een nachtbraker in huis, probeer ook aan jezelf te denken en ervoor te zorgen dat je voldoende slaapt.

Eet gezond

Als je niet lekker in je vel zit, heb je misschien meer zin in een lekkere vette hap. Erg verleidelijk, maar niet doen! Door ongezond eten als fastfood, chips of snoep voel je je misschien even goed, maar op de lange duur doet het helemaal niks voor je. Het is belangrijk dat je gezond blijft eten, ook al voel je je niet fit of heb je een slecht humeur. Daarnaast wil je toch het goede voorbeeld geven, nietwaar?

Luister naar je favoriete muziek

Klinkt misschien gek, maar door naar muziek te luisteren, ontspan je ook. Dus ook al ben je aan het koken of geef je de badkamer een grondige schoonmaakbeurt, met je favoriete muziek op de achtergrond gaat alles sneller!

Drink voldoende water

Water is als een motor voor het lichaam! Als je niet voldoende water drinkt, kunnen je organen niet goed functioneren. Dus, laat dat zoete frisdrank links liggen en probeer minimaal 1 liter water per dag te drinken. Het verricht wonderen, niet alleen voor je mood, maar ook voor je huid en uiterlijk!

Zoek je partner op

Laat je niet overdonderen door het moederschap; blijf praten met je partner. Het is belangrijk dat jullie het gezin samen runnen en dat niet jij alleen alles doet. Probeer daarnaast ook van elkaar te blijven genieten. Plan regelmatig leuke uitjes, ook soms zonder de kids.

Leer je kinderen om zelfstandig te zijn

Een baby is in het begin natuurlijk heel erg afhankelijk van zijn of haar moeder. Veel moeders vinden het daarna moeilijk om het kind los te laten zodra het wat ouder is. Hoe moeilijk het ook is, het is voor je eigen bestwil. Leer je kinderen om zelfstandig te zijn, zodat je ook wat meer tijd voor jezelf hebt en wat meer taken uit handen kan geven. Kinderen vinden het vaak zelfs leuk om mama te helpen in huis, zo hebben ze het gevoel dat ze onafhankelijk zijn.

Gun jezelf vrije tijd

Laat je moedergevoelens even los en gun jezelf wat vrije tijd. Al kruip je op de bank met een kopje koffie en een goed tijdschrift, of ga je een avondje cocktails drinken met vriendinnen; zolang je maar geniet. Deze ontspanning heb je nodig om de loeidrukke dagen vol speelafspraken en to-do lijstjes uit te balanceren.

Vraag om hulp

Het is echt niet erg om toe te geven dat je het allemaal niet redt. Sterker nog, moeders hebben vaak de neiging om alles maar zelf te blijven doen, totdat ze volledig instorten. Het is daarom verstandiger om op tijd toe te geven dat je hulp nodig hebt, dan

Geniet!

Maak je niet teveel zorgen en geniet ervan! Voordat je het weet zijn die schattige peutertjes uitgegroeid tot zelfstandige jongvolwassenen en dan hebben ze je opeens niet meer nodig. Geniet van elk moment, zolang het nog kan!