Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Mijlpalen en herinneringen: voorbereiden op de eerste verjaardag

Vader en zoon eerste verjaardag

Een van de belangrijkste mijlpalen tijdens het eerste jaar van je baby is het moment dat ze 1 jaar worden. Terwijl je bezig bent met de voorbereiding van het eerste verjaardagsfeestje, vind je hier een paar tips over dingen die je kunt doen vóór de verjaardag van je baby.

Leg mijlpalen vast met een maandelijkse fotoserie

Leg de groei van je baby vast door maandelijks foto's te maken. Maak meerder foto's die de veranderingen in het uiterlijk en de persoonlijkheid van je kleintje laat zien. Gebruik attributen zoals een favoriet speeltje of een blik Kabrita om een persoonlijk tintje toe te voegen. Zo heb je op de 1 jaar verjaardag een mooi overzicht!

Maak een herinneringsdoos

Onthoud voor altijd het eerste jaar van je baby. Dit kan je doen met een doos vol belangrijke spullen. Denk aan een favoriete romper en een speciaal speeltje. Het is een unieke manier om herinneringen te koesteren terwijl je kind groeit.

Plan een Smash Cake-fotoshoot

Organiseer een speelse en rommelige fotoshoot met een klein taartje dat je baby kan kapotslaan. Dit zorgt sowieso voor schattige momenten. Maar laat ook duidelijk de overgang van baby naar peuter zien.

Organiseer een babyvriendelijk feest

Overweeg om een klein verjaardagsfeest te organiseren met goede vrienden en familie. Kies babyvriendelijke snacks en drankjes om je kleintje en hun kleine gasten comfortabel en gelukkig te houden. Bekijk ook alle Kabrita recepten.

Selecteer een thema voor het feest

Kies een thema dat past bij de persoonlijkheid of interesses van de jarige job. Versier met bijpassende decoraties. Je kunt hierbij denken aan: hun lievelingsdier, een favoriet personage uit een boek of lievelingskleur.

Blijvende herinneringen

Koop persoonlijke babykleding en dekens met de naam en geboortedatum van je kind. Deze items zijn een blijvende herinneringen aan hun eerste jaar.

Maak een herinneringsboek

Maak een eerste jaar boek met foto's en notities over de belangrijke momenten van het eerste levensjaar je baby. Je kunt denken aan: gedichtjes, bijzondere momenten, eerste mijlpalen, echo's en kaartjes.

Plan het eerste eetavontuur voor je baby

Introduceer nieuwe voedingsmiddelen aan je baby in de weken voorafgaand aan zijn eerste verjaardag. Deel deze culinaire ervaringen met uw volgers op sociale media.


Het eerste jaar als ouder is een emotionele rollercoaster vol belangrijke mijlpalen. De eerste verjaardag van je baby is een mooi moment om op deze geweldige reis terug te kijken. Proost op het eerste jaar en op de vele andere mijlpalen die nog zullen volgen!