Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Wintertijd Tip

Wintertijd Tip

Komend weekend zal de wintertijd weer ingaan. Dat betekent dat de klok een uur teruggezet zal worden. Heeft dit effect op het slaapritme van je baby? Lees snel verder...

Biologische klokje

De klok gaat een uurtje terug en de meeste volwassenen hebben hier geen last van. Je kunt er namelijk van te voren rekening mee houden en een uurtje extra slapen vinden wij alleen maar fijn. Voor baby's en peuters is dit anders en hun automatische klok houdt geen rekening met tijden die veranderen. Wordt jouw kindje meestal om 07:00 uur wakker, dan zal hij/zij komende zondag waarschijnlijk om 06:00 uur wakker worden. Kun je hem de komende dagen hierop voorbereiden zodat jullie allemaal wat langer kunnen slapen? Het antwoord is 'ja'.

Voorbereiden

Je kunt je kindje op de wintertijd voorbereiden maar voor het ene kind is dit effectief en voor het andere kind niet. Het is dus een kwestie van proberen. Het begint bij bedtijd. Leg de 4 dagen voordat de wintertijd in gaat, je kindje iedere dag een kwartiertje later op bed.. Doe dit geleidelijk aan en kies er dus voor om je kindjes ritme een kwartier per dag te verschuiven in plaats van opeens een uur. Het gevolg hiervan is dat hij ook later wakker zal worden 's morgens en zo los je meteen het ochtendprobleem van de wintertijd op. Kunnen jullie lekker allemaal wat uitslapen zondagmorgen!

Wil jij je kindje gaan voorbereiden op de wintertijd of wacht je gewoon rustig af of dat uurtje effect gaat hebben op je kindje? Praat gezellig met ons mee op Facebook, we zijn benieuwd!