Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Vliegen met baby: de beste aanpak

Vliegen met baby: de beste aanpak

Ga je op vakantie naar een ver land en ga je vliegen met je baby? Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk laten verlopen, zowel voor jezelf als voor je baby! We beschrijven een aantal tips om je hierbij te helpen.

Hoe bereid je je voor en wat neem je mee?

Het advies van artsen is pas te vliegen na 6 weken. Wees op tijd op het vliegveld zodat je niet hoeft te haasten om je vliegtuig te halen.

Zorg ervoor dat je alle spullen die je tijdens de vlucht nodig hebt, in je handbagage meeneemt zodat je deze de hele vlucht bij de hand hebt. Denk hierbij aan voldoende voeding, speeltjes, doekjes, luiers en babykleding. Ga je naar een warm land? Neem dan toch ook wel wat warmere babykleding mee. In het vliegtuig kan het namelijk soms wat kouder zijn door de airco. Hierdoor is de lucht ook een stuk droger, het is daarom belangrijk dat je voldoende drinken bij je hebt voor je kindje. Drinken kan bij je kindje ook helpen wanneer hij of zij last heeft van veel druk op de oren. Naast het meenemen van warme kleding, is het ook handig om wat zomerse kleding in je handbagage te hebben voor als je aankomt op de luchthaven.

Handbagage

Bij veel luchtvaartmaatschappijen mag je handbagage tot 10 kilo meenemen voor je baby. Hierbij geldt wel dat hier alleen spullen voor je baby in mogen zitten. Vraag dus wel even na bij je luchtvaartmaatschappij of dat ook bij hen geldt.

Vloeistoffen mogen mee in de handbagage met een inhoud van max. 100 milliliter, maar wanneer je met je baby reist, is babyvoeding boven 100 milliliter wel toegestaan. Echter mag je geen kookwater meenemen om babypoeder te mengen wat een grotere hoeveelheid heeft dan 100 milliliter. Je kunt hierbij het beste contact opnemen met de vliegtuigmaatschappij of het mogelijk is om water te koken voor je baby aan boord.

Wil je een kinderwagen mee als handbagage? Het verschilt per luchtvaartmaatschappij of dit mag of niet. Controleer voor je vlucht dus goed of je dit mee mag nemen als handbagage. Als dit niet mag, mag je vaak wel de kinderwagen afgeven net voordat je aan boord gaat. Dan kun je de kinderwagen nog wel gebruiken nadat je langs de douane bent.

In het vliegtuig

Wat wel scheelt: baby’s raken over het algemeen snel gewend aan nieuwe omgevingen. Daarbij komt dat baby’s, die nog geen 2 jaar zijn, bij de meeste vliegtuigmaatschappijen gratis mee mogen vliegen. Je neemt je kindje dan op schoot tijdens de vlucht waarbij je kindje een verlengstuk krijgt van jouw riem. Wil je toch een extra stoel reserveren voor je kindje, dan betaal je hier wel voor. Vaak hebben vliegtuigen voor lange vluchten een bassinet, dat is een klein bedje waar je baby in kan slapen. Dit bed hangt aan een rechte muur in het vliegtuig en is uitklapbaar. Er zijn niet veel beschikbaar, dus wanneer je gebruik wilt maken van een bassinet, vraag dan even na bij je vliegmaatschappij of je er een kunt reserveren.

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen zit een babytafel op het toilet, waarbij het mogelijk is om je kindje daar te verschonen. Ook dit kun je altijd van tevoren even vragen bij je vliegmaatschappij.

Over Kabrita

Kabrita geitenmelk opvolgmelk is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige opvolgmelk die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert en die helpt bij de groei van je kindje. Ben je benieuwd naar onze opvolgmelk op basis van geitenmelk?