Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Tips bij warm weer

tips bij warm weer

Wist je dat baby's niet goed tegen warmte kunnen? Vandaag geven wij je tips hoe je je baby koel kunt houden tijdens tropische temperaturen!

Kleding voor je baby bij warm weer

Kleed je baby tijdens warme dagen luchtig en liever niet meer dan 1 laagje, dus bij voorkeur een rompertje en luier. Kies voor stoffen die ademen en prettig dragen, zoals katoen. Je voelt snel genoeg aan je kindje (armpjes, beentjes) of toch een extra laagje kleding wenselijk is. Baby's kunnen warmte moeilijk kwijt dus kies liever voor een laagje minder, dan meer.

Voeding bij warm weer

Bij warm weer heeft je baby extra vocht nodig. Je kunt je baby 5-10 cc extra water geven naast de flesvoeding. Geef je borstvoeding drink dan zelf 700-1000 ml extra vocht en leg je kind wat vaker aan. Wanneer je kind voldoende plasluiers heeft en levendig is, krijgt het voldoende vocht binnen. Houd wel goed het aantal plasluiers in de gaten.

Schaduw

Kies er altijd voor om je kindje in de schaduw te plaatsen en nooit in de volle zon, de kinderhuid is enorm kwetsbaar. Ook al ligt je baby in de schaduw, smeer je kindje altijd in met een zonnebrandcreme met hoge factor want ook in de schaduw kan hij/zij verbranden. Schaduw beschermt tegen de zon, maar niet voor 100%. Ruim 20 tot 30 procent van de straling weerkaatst via muren, water en zand. Ook een parasol beschermt, maar houdt niet alle straling tegen. Dus ook in de schaduw is het belangrijk om je baby te beschermen tegen de zon door zonnebrandcrème te gebruiken. Kies voor een product zonder irriterende stoffen zoals parfums en parabenen. Ga je lekker buiten wandelen met de kinderwagen? Hou er rekening mee dat het onder de kap enorm benauwd kan worden! Doe liever de kap naar beneden zodat er frisse lucht in de bak kan komen en gebruik een parasol om je kindje te beschermen tegen de zon.

Slapen

Kleed je baby ook luchtig in bed, een romper met een dunne slaapzak of lakentje zijn tijdens warme dagen vaak voldoende. Zorg ervoor dat ook overdag de gordijnen van de babykamer dicht zijn, om de temperatuur niet teveel op te laten lopen. Een temperatuur van circa 18 graden is wenselijk voor de babykamer. Zorg ook voor goede ventilatie.

Geniet van het mooie weer en lees ook eens onze blog over zonbescherming!