Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Mag het een graadje minder?

kind met tuinslang

Sleepten we een paar weken terug de zwangere dames door een hittegolf, ditmaal laten we zien how to keep it cool voor jouw baby. Tijd voor ons hitteplan 2.0:

  1. Om uitdroging te voorkomen, is het belangrijk om je kindje genoeg te laten drinken. Geef je borstvoeding? Dan zou jij je baby iets regelmatiger aan kunnen leggen. Of voeg wat extra water aan het flesje toe, maar laat je in beide gevallen goed adviseren door de lactatiekundige of kraamhulp. Als jouw baby zes maanden of ouder is, doe dan wat water in een (tuit)bekertje. Tegelijk een goede oefening!
  2. De ideale temperatuur van de babykamer is rond de 18 graden. Maar als de buitentemperatuur tien graden warmer is, is ‘t een flinke uitdaging het koel te houden. Je zou ervoor kunnen kiezen je kindje te laten slapen op een koelere plek (in de wandelwagen in de woonkamer bijvoorbeeld) of verplaats het wiegje ‘s avonds naar jouw eigen slaapkamer. Laat alles in ieder geval goed luchten - ramen en deuren tegen elkaar open zetten. Let wel op: zet de kleine niet precies in de tocht!
  3. Houd de temperatuur van je baby in de gaten door in het nekje en onder de voetjes te voelen. Voelt het plakkerig? Dan heeft jouw kind het te warm en is het verstandig een laagje kleding uit te trekken. Katoenen kleding is aan te raden bij warm weer. Of doe je baby lekker in een badje met lauwwarm water. Of ga samen lekker in een zwembadje dobberen!
  4. Eropuit met de kinderwagen? Onder de kap dan de temperatuur flink oplopen! Doe de kap naar beneden en gebruik in plaats daarvan een kleine parasol. Leg in ieder geval nooit een deken of doek over de kinderwagen, want hierdoor vermindert de luchtcirculatie waardoor het juist veel te warm kan worden. Maar vooral: loop zoveel mogelijk in de schaduw!
  5. Pak je toch de auto voor een (verkoelend) uitje? Houd er rekening mee dat de donkere stof van een autostoeltje en de gordels ontzettend heet kan worden. Hang aan de kant waar jouw baby zit goede zonneschermen op en zet alle deuren een half uur voor vertrek open, zodat de boel kan luchten. Misschien is het een inkoppertje, maar het gaat nog heel wat keren mis: laat je kindje nooit alleen achter in de auto. Dit kan levensgevaarlijk zijn!
  6. Probeer ook vooral te genieten: lekker spelen of dommelen onder de parasol en dobberen in een zwemzitje in het water!

Lees ook onze blog over zonbescherming