Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Je baby's liefde voor muziek

Je baby's liefde voor muziek

Wist je dat muziek helpt je kindje te kalmeren? Ook helpt muziek bij de ontwikkeling van je baby. Daarom vandaag alles over je baby's liefde voor muziek!

Kalmeer je baby met muziek

Je hebt het misschien zelf al wel opgemerkt. Wanneer je kindje huilt en jij een lief deuntje voor hem zingt, is de kans groot dat je kindje ontspant en kalmeert. Al vanaf jonge leeftijd kan je kindje duidelijk het verschil horen tussen spraak en muziek. Ook uit onderzoek is gebleken dat muziek baby's kan kalmeren. Vooral liedjes die jij hebt gezongen tijdens je zwangerschap, zal je kindje na de geboorte herkennen. Bijzonder he?

Muziek voor de ontwikkeling van je baby

Onderzoekers hebben onlangs vastgesteld dat muziek ook heel erg goed is voor de ontwikkeling van je kindje. Baby's die veelvuldig muziek luisteren, zijn speelser, lachen meer en communiceren beter en zijn minder gestresst. Ook hebben ze al oor voor kwaliteit. Zo luisteren kindjes liever naar bijvoorbeeld pianomuziek in dezelfde toonsoort, dan valse muziek.

Het Mozart effect

Muziek die je baby slimmer zou maken? Volgens wetenschappers is het beluisteren van klassieke muziek zoals Mozart, Beethoven en Bach goed voor de intelligentie van baby's. Vandaar dat ook diverse producten van muziek mobiles voor boven de box, klassieke muziek hebben verwerkt in hun producten!