Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Borstvoeding: de ervaring van Lonneke

Borstvoeding: de ervaring van Lonneke

Lonneke van Kindermusthaves vertelt haar verhaal over haar ervaring met het geven van borstvoeding. Borstvoeding is een thema dat veel losmaakt onder moeders. Voor de ene moeder gaat het heel makkelijk, terwijl het voor de andere moeder een hele opgave is. In deze blog vertellen we hoe Lonneke dit heeft ervaren.

Lonneke was van plan haar kindje gelijk na de geboorte te voeden met haar ‘vloeibare goud’, zoals haar kraamverzorgster moedermelk noemt. Ze ging gelijk aan de slag toen haar zoontje was geboren, maar na een paar dagen kwam de ene na de andere borstontsteking. Ze moest doorvoeden, waardoor ze elke 3 uur huilend van de pijn een voeding moest doorstaan.

Alsof er met een mes in je wordt gesneden. Ik kan de onmacht weer voelen” - Lonneke

Haar man kon maar niet begrijpen dat ze bleef doorzetten en dat ze dit zo graag wilde. Voor Lonneke voelde het als falen, het voelde voor haar alsof ze haar kind niet kon bieden wat overal wordt genoemd als het beste voor je kind.

Ik durfde amper te zeggen dat ik dacht aan stoppen” - Lonneke

Gelukkig ging dit gevoel snel over toen ze eenmaal toch overgestapt was op het geven van flesvoeding. Hierdoor kon ze vol energie en pijnloos voor haar kindje zorgen. Bij haar tweede kindje heeft ze het opnieuw geprobeerd, maar na twee borstontstekingen is ze gestopt. Haar kindje borstvoeding geven was namelijk haar eerste doel, maar niet ten koste van alles. Helaas ging de overstap van borstvoeding naar flesvoeding bij haar tweede kindje niet zo gemakkelijk als bij haar eerste kindje. Het huidje van haar tweede zoontje zag er minder goed uit en hij had last van krampjes. Haar eigen huid reageert niet goed op koemelk, dus om die reden ging ze op onderzoek uit naar andere soorten zuigelingenvoeding.

Lonneke is blij dat ze Kabrita opvolgmelk heeft ontdekt en dat ze zo’n positief effect ziet op haar zoontje ten opzichte van het geven van flesvoeding op basis van koemelk. Wil je het hele verhaal van Lonneke van Kindermusthaves lezen? Lees hier het hele artikel.