Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Kabrita Nederland

Babyzwemmen

Babyzwemmen

Een van de leukste activiteiten om met je baby te ondernemen is zwemmen. Niet alleen enorm genieten en plezier voor je baby maar zeker ook voor jou. Babyzwemmen is even quality time voor jullie samen. Natuurlijk kun je lekker samen naar een zwembad toegaan en genieten van het water maar er zijn ook speciale babyzwemlessen en cursussen. Vandaag meer hierover!

Babyzwemmen

Bij de meeste zwembaden kun je terecht voor babyzwemmen wanneer je kindje 7 weken of ouder is. De baden hebben een temperatuur van ongeveer 32 graden en zijn hierdoor zelfs voor de allerkleinsten geschikt. Een les babyzwemmen bestaat uit de combinatie ouder en baby.

Oefeningen en spelletjes

Eenmaal in het water worden de ouders en baby's begeleid door een ervaren zweminstructeur. Deze legt diverse oefeningen en spelletjes uit waardoor je kindje, spelenderwijs, vertrouwt raakt met het water. Doordat je kindje continue in jouw armen ligt, is het een prachtig contactmoment die jullie band nog meer zal versterken.

Voordelen babyzwemmen

Niet alleen is het heerlijk om even quality time samen te hebben, ook heeft babyzwemmen interessante voordelen voor de ontwikkeling van je kindje zoals:

  • vertrouwen geven in het water
  • bevordering gezondheid/conditie (longen, hart)
  • bevordering psychomotorische ontwikkeling
  • sociaal contact

Zin in babyzwemmen gekregen? Neem even contact op met het zwembad in jouw woonplaats voor de dagen en tijdstippen waarop babyzwemmen wordt gegeven. Veel plezier!