Doorgaan naar artikel

Gratis bezorgd in Nederland en België

Levering binnen 1-2 werkdagen

Kabrita Nederland

Babyhuidje verzorgen: 5 handige tips

Babyhuidje verzorgen: 5 handige tips

De huid van je baby is vaak extra gevoelig en verdient daarom extra aandacht. Baby’s hebben van nature een dunnere en gevoeligere huid en daarbij komt dat de huid onvoldoende vocht vasthoudt. Zorg er daarom voor dat je het huidje goed verzorgt en schoonhoudt om irritaties te voorkomen, in deze blog geven we je tips over de verzorging van de babyhuid. De huid van je baby is vaak extra gevoelig en verdient daarom extra aandacht. Baby’s hebben van nature een dunnere en gevoeligere huid en daarbij komt dat de huid onvoldoende vocht vasthoudt. Zorg er daarom voor dat je het huidje goed verzorgt en schoonhoudt om irritaties te voorkomen, in deze blog geven we je tips over de verzorging van de babyhuid.

De huid bestaat uit een aantal lagen, waarvan de buitenste laag ervoor zorgt dat ongewenste indringers zoals bacteriën niet binnen kunnen dringen. De babyhuid is nog niet zo ver ontwikkeld dat de buitenste huid zo goed werkt als die van ons. Het is daarom extra belangrijk de huid van je baby de kans te geven om zich zo snel mogelijk en goed te ontwikkelen.

5 tips om de huid van je baby te verzorgen:

  1. Was je baby niet te vaak. Vooral als je baby nog erg klein is, is het geen noodzaak om je baby iedere dag in bad te doen. De billetjes houd je schoon door deze met een lauw washandje af te vegen en daarna droog te deppen. Het is hierbij erg belangrijk je baby goed af te drogen. Wanneer je dit niet doet zal de huid gaan irriteren. Soms kan je dit soort huidirritaties niet voorkomen, dan ontstaan er irritatieplekken gedurende de dag. Wanneer er toch een huidirritatie voorkomt dan kan je talkpoeder gebruiken op de huidplekjes. Dit absorbeert de vocht en is de kans groot dat de huidirritatie weer tot rust komt.
  2. Zorg ervoor dat je je baby wast met natuurlijke producten, wanneer je je baby wast. Gebruik parfumvrije producten zodat de gevoelige huid niet verkeerd reageert op de producten. Daarbij komt dat het in de eerste maanden voldoende is om je baby te wassen met water. Op deze manier kan de huid zich optimaal ontwikkelen.
  3. Kies voor kleding van zachte katoen, zodat de kleding van je baby niet voor irritatie op de huid zorgen. De kleding is lekker zacht voor de huid, let hierbij wel op labeltjes die in de kleding bevestigd zitten: deze kunnen de huid irriteren. Zorg er daarnaast voor dat je de kleding van je baby wast met een zacht wasmiddel, zodat de irritaties aan de huid niet voortkomen uit een te agressief wasmiddel.
  4. Een te droge omgeving kan ervoor zorgen dat de huid van de baby uitdroogt en daardoor extra gevoelig wordt. Om dit te voorkomen zal je voor voldoende luchtvochtigheid in huis moeten zorgen.
  5. Wanneer je met je kindje naar buiten gaat, is het raadzaam een huid crème te gebruiken die het uitdrogen van de babyhuid voorkomt. Vooral wanneer je baby een gevoelig huidje heeft kan je de kwetsbare plekjes, zoals de wangetjes, insmeren met een beetje vaseline. Let op dat je baby niet te lang in de zon zit, baby’s jonger dan 6 maanden kunnen beter helemaal uit de zon blijven.
Lees ook onze blog: Zijdezacht huidje

Kabrita geitenmelk flesvoedingen

Kabrita geitenmelk flesvoeding is een Nederlands product en combineert milde Nederlandse geitenmelk met een moderne samenstelling in lijn met de laatste wetenschappelijke inzichten. Hierdoor ontstaat een volwaardige flesvoeding die belangrijke voedingstoffen op een milde, vriendelijke manier levert en die helpt bij de groei van je kindje. Ben je benieuwd naar onze geitenmelk babyvoeding?

BESTEL NU KABRITA ONLINE